Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Anonymous» varsler det største angrepet noensinne

Hackere vil angripe svenske myndigheter klokka 14.30.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en film lastet opp på nettet varsler hackergruppa «Anonyomus» virtuell krig mot myndighetene i Sverige.

En Facebookside hevder angrepet vil finne sted i dag klokka 14.30, skriver Expressen. 

På facebooksida listes det opp ulike mål for angrepet, ifølge avisa. Blant dem er sikkerhetspolitiet Säpo. Aftonbladet skriver at ifølge ubekreftede opplysninger skal også Försvarets radioanstalt (FRA), politiet, Forsvaret og Antipiratbyrået angripes i dag.

- Svenske myndigheter, dere vet hva vår kapasitet er og hva vi vil. Valget er deres. Denne fredagen kommer vi til å gjøre det største som noensinne er gjort, sier hackergruppa i videoen.

- Angripes en etter en De hevder angrepet vil pågå i to timer og at målene vil bli angrepet en etter en.

Natt til i går ble hjemmesidene til den svenske regjeringen, Riksdagen og landets sentralbank rammet av hackerangrep.

Riksbankens nettsider sluttet å fungere ved 22-tiden onsdag kveld, men betalingssystemet mellom sentralbanken og de svenske bankene ble ikke berørt.

Litt seinere ble regjeringens hjemmeside satt ut av funksjon, melder NTB.

Flere angrep Onsdag denne uka ble dessuten Socialstyrelsen og Domstolsverket rammet av angrepene. Også disse angrepene hevder medlemmer av hackernettverket Anonymous å stå bak.

Motivet for angrepene skal være hevn for en razzia mot et serverhotell som svensk politi gjennomførte for noen dager siden, ifølge NTB. De aktuelle serverne er blitt knyttet til nettstedene Pirate Bay og WikiLeaks.

Både det svenske forsvaret, jernbaneselskapet SJ, bankene Swedbank og SEB, og nyhetsbyrået TT ble rammet av de såkalte ddos-angrepene som fant sted mandag.