OMSTRIDT HACKER-KOLLEKTIV  : Anonymous tok i dag på seg ansvaret for et dataangrep som nylig ble utført mot Boston-politet. Foto: SCANPIX
OMSTRIDT HACKER-KOLLEKTIV : Anonymous tok i dag på seg ansvaret for et dataangrep som nylig ble utført mot Boston-politet. Foto: SCANPIXVis mer

Anonymous ydmyket FBI og Scotland Yard

Hacket sensitiv telefonsamtale. Hør opptaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka publiserte nettaktivistene i Anonymous et opptak av en telefonsamtale på drøye 16 minutter på Youtube.

Partene i samtalen er amerikanernes etterforskningsetat FBI og britenes etterretningsenhet Scotland Yard, melder nyhetsbyrået AP. FBI har i ettertid bekreftet ektheten av telefonkonferansen, som fant sted i januar.

I begynnelsen av klippet kan man høre at samtalen har en avslappet stemning der tjenestemennene slår spøker og ler - helt uvitende om at en tredje part lytter til samtalen.

Snakket om Anonymous Hovedtemaet for samtalen var å legge en strategi for hvordan politiet kan stanse herjingene til hacker-kollektivet Anonymous, som den siste tiden har utført en rekke hacker-angrep, blant annet mot amerikansk politi.

Etter å ha publisert klippet gjorde gruppa ydmykelsen enda større ved å sende ut følgende twittermelding:

«FBI er kanskje nysgjerrige på hvordan vi stadig har tilgang til deres interne kommunikasjon».

Slo til mot Boston-politiet I dag tok også hacker-gruppa ansvar for et angrep som nylig omkalfatret Boston-politiets nettsider.

Gruppa la ut en melding på sine nettsider der de forklarte at angrepet var en hevntokt på grunn av politiets brutalitet overfor Occupy Wall Street-demonstrantene.

I høst campet demonstrantene i byens gater i to måneder. Til slutt ble de fjernet av politiet på grunn av frykt for folks helse og sikkerhet.

Politiet har ennå ikke bekreftet at det var Anonymous som sto for angrepet.

Fikk trolig tilgang gjennom epost I tillegg til lydklippet publiserte hacker-gruppa en epost, angivelig sent av en FBI-agent til internasjonale politimyndigheter.

I mailen blir flere parter invitert til å delta i telefonkonferansen «for å diskutere den pågående etterforskningen av Anonymous». Eposten ble sendt til en rekke land og inneholdt også et telefonnummer og et passord for å delta i samtalen.

En anonym kilde sier til nyhetsbyrået AP at det mistenkes at gruppa fikk tilgang på eposten etter at den hadde vært innom en privat epost-konto. Lekkasjen er nå under etterforskning.

En talsperson i Scotland Yard opplyser til AP at det ikke skal være frykt for at operasjonen nå er ødelagt.