Anooshe-drapet: 15-åringen fengslet

15-åringen som er siktet for medvirkning til overlagt drap på 25 år gamle Anooshe Sediq Gholam er i Agder forhørsrett varetektsfengslet for to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen erkjente ikke straffskyld.

Aktor Beate Rullestad la ned påstand om fire uker i varetekt. Kjennelsen ble på to uker med brev- og besøksforbud. I løpet av rettsmøtet, som varte i halvannen time, avga 15-åringen en kort forklaring. Ifølge Rullestad endret han sin tidligere forklaring, hvor han skal ha sagt at har sagt at han visste hva våpenet skulle brukes til.

15-åringen er siktet for å ha bistått en 32 år gammel afghansk mann med å skaffe et våpen, en Astra Magnum 357-revolver. Dette våpenet brukte afghaneren da han fredag for en uke siden skjøt og drepte sin ektefelle, 25 år gamle Anooshe Sediq Gholam, utenfor tingretten og politihuset i Kristiansund. Han avfyrte fem skudd med dette våpenet, og kvinnen døde umiddelbart.

Den 15 år gamle gutten er norsk statsborger og er bosatt i Kristiansand, men kommer opprinnelig fra Bosnia. 15-åringen er en av tre som er tiltalt i forbindelse med et våpentyveri i Mandal 18. juli i fjor.

Advokat Sveinung Johnsen, som var 15-åringens forsvarer i forhørsretten, sier til NTB at det ut fra den forklaringen hans klient ga i retten ikke var grunnlag for varetektsfengsling. Johnsen krevde at hans klient måtte gå fri.

- Rettsmøtet gikk for lukkede dører, men det er ingen hemmelighet at min klient avviste at han visste hva våpenet skulle brukes til, sier Johnsen.

(NTB)