Ansar al-Islam-celle tatt i Italia

Krekars gruppe planla selvmordsangrep i Irak, og skulle reise om få dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har sprengt en Ansar al-Islam-celle sier politisjef Oscar Fiorolli, som leder aksjonen melder nyhetsbyrået Reuters.

Gruppa er mistenkt for å stå bak flere angrep mot koalisjonsstyrkene i Irak.

Imamen Mahamri Rashid (34), opprinnelig fra Algerie regnes som leder for terrorcella som besto av ytterligere fire tunisiere i 20-årene, opplyser politiet. De fem ble tatt i Siena og Firenze under en større aksjon i går morges.

Imamen er leder i en av de to moskeene i Firenze.

De siste årene har politiet funnet bevis for at islamske terrorist-grupper har skaffet seg falske dokumenter og gjemt al-Qaidaere i Italia. Flere moskeer er blitt gjennomsøkt.

Alle fem skal ha tilknytning til gruppa som mulla Krekar grunnla i Nord-Irak. De fem skal ha gitt hjelp til al-Qaida-nettverket, opplyser politiet, uten å gi flere detaljer rundt dette.

Etterforskerne mener at tunisierne var klare til å reise til Irak via Syria og Jemen i løpet av få dager.

I Syria og Jemen skulle de ta kontakt med andre medlemmer i Ansar al-Islam, som skulle skaffe dem våpen og eksplosiver og hjelpe dem inn i Irak og til å gjennomføre aksjonene, opplyser den italienske statsadvokaten.

Italiensk politi har arrestert en rekke nordafrikanere etter terrorangrepene mot USA den 11. september 2001.

Men mange av de som er tatt under stor publisitet, blir senere løslatt i det stille, påpekte en muslimsk leder etter arrestasjonene i går.

- Vi er lei av disse historiene om en trussel som ikke eksisterer, sier Homza Roberto Piccardi, generalsekretær i unionen av islamske samfunn i Italia. Han viser til at 28 pakistanere som ble tatt for å ha planlagt å drepe en NATO-admiral senere ble løslatt.

I en annen sak ble ni marokkanere frikjent for anklagene for å ha planlagt et angrep på USAs ambassade i Roma.

Politiet opplyser at de gjennomførte 14 aksjoner grytidlig søndag morgen.

Italienske medier melder at imamen som ble tatt, Rashid, skulle ta over stillingen som leder i Sorgana-moskeen etter Mohamed Rafik. Han ble fengslet i oktober i fjor i forbindelse med selvmordsbombene i Casablanca som krevde 45 liv.

GRUNNLEGGER: Mulla Krekar var med og grunnla gruppa Ansar al-Islam. Han sier nå at han ikke lenger har noe med gruppa å gjøre.
<B>TATT I FIRENZE: Grytidlig søndag morgen slo italiensk politi mot 14 adresser. Fem menn ble tatt.
SKULLE TIL IRAK: Politiet mener at de fem som ble tatt skulle begå selvmordsaksjoner i Irak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer