Arbeidsbelastning under pandemien:

Ansatt jobbet 413 timer gratis

Det viser tall knyttet til arbeidsbelastningen i Nav. HR-direktøren mener at tallene ikke er alarmerende, mens en tillitsvalgt mener at tallene er urovekkende.

413 TIMER GRATIS: En ansatt i Nav hadde jobbet 412,87 timer som ble strøket i avregningsperioden som varte fram til mai 2021. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
413 TIMER GRATIS: En ansatt i Nav hadde jobbet 412,87 timer som ble strøket i avregningsperioden som varte fram til mai 2021. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ansatt i Nav hadde jobbet 412,87 fleksitimer som ble strøket i avregningsperioden som varte fra januar 2020 til mai 2021. En annen Nav-ansatt fikk strøket 353,08 timer. Totalt fikk 1339 Nav-ansatte strøket 17 944 timer ved den aktuelle avregningsperiodens slutt.

Den påfølgende avregningsperioden i Nav varte fra juni til desember 2021. Der fikk en ansatt strøket minst 158,37 timer. Totalt fikk 648 Nav-ansatte strøket 6383 timer i den aktuelle avregningsperioden.

Nav kompenserer ikke timer som strykes, dermed har de ansatte jobbet disse timene gratis.

I tillegg jobbet ti ansatte i Nav 298 eller flere overtidstimer i 2021. Den som jobbet flest overtidstimer i Nav, jobbet 333 overtidstimer i 2021.

Det viser tall fra Nav som Dagbladet har fått innsyn i. Materialet inkluderer fleksitimer fra de to siste avregningsperiodene og overtidstimer i 2021. Dagbladet har også fått innsyn i fleksitimer fra siste avregningsperiode og overtidstimer i 2021 i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som presenteres seinere i denne artikkelen.

- Ikke noe alarmerende

HR-direktør Gunhild Løkkevol i Nav forklarer overfor Dagbladet at Nav-ansatte har lov til å jobbe inntil 200 overtidstimer per år, men at denne grensen kan utvides til 300 overtidstimer etter avtale med de tillitsvalgte. Hun forteller at slike avtaler har blitt gjort for de ti ansatte i Nav som jobbet flest overtidstimer i 2021, som Dagbladet omtaler i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer