Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ansatt på Ullevål sykehus smittet av coronavirus

Hadde symptomer natt til tirsdag, gikk likevel på jobb.

SMITTET: En ansatt ved Ullevål sykehus er smittet av coronaviruset, opplyste medisinsk direktør Hilde Myhren og administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth. Foto: NTB Scanpix
SMITTET: En ansatt ved Ullevål sykehus er smittet av coronaviruset, opplyste medisinsk direktør Hilde Myhren og administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En ansatt på Ullevål sykehus er smittet med coronavirus. Personen jobber på øyeavdelinga, opplyser administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth på en pressekonferanse fredag kveld.

Den ansatte var på jobb mandag og tirsdag denne uka. Personen er nå isolert, og får ikke forlate hjemmet.

- Vi fikk denne informasjonen nå i ettermiddag, og har iverksatt en del tiltak rundt det, sier Bjørnbeth til Dagbladet.

SMITTETILFELLE: Overlege Espen Nakstad informerer om Corona smittet ansatt på Ullevål sykehus. Reporter: Frode Andresen Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Jobbet mandag og tirsdag

Personen skal ha hatt symptomer natt til tirsdag, men dukket likevel opp på jobb denne dagen.

- Personen la ikke så mye vekt på det, men tok kontakt onsdag og ble hjemme, sier Bjørnbeth.

Det opplyses ikke hva slags rolle ved avdelingen personen har. Ifølge Aftenposten skal det være snakk om en lege.

Bjørnbeth sier at vedkommende, som har vært på ferie i Italia, kan ha vært i kontakt med så mange som et par hunder andre personer.

- Symptomene har vært så lette at personen ikke så det som alvorlig, sier Hilde Myhren, medisinsk direktør ved Ullevål sykehus.

Ytterligere fire personer skal ha fått luftveisproblemer og testes for viruset. Resultatet er ikke klart fredag ettermiddag.

SVARER: Lege Harald Meling Dobloug svarer på lesernes spørsmål om coronaviruset. Vis mer

Andre testes

Personen hadde nylig vært på ferie i Nord-Italia, og det er trolig at personen ble smittet der og ikke på sykehuset. Myhren opplyser at flere ansatte nylig har vært på ferie i Italia, og at disse er testet. Flere av dem er negative.

- Dette er en ordinær smittesituasjon. Vi har et nært samarbeid med folkehelseinstituttet, og får hjelp derfra. Vi får hjelp til oppsporing og informasjon, sier Bjørnbeth.

Det er satt krisestab og satt grønn beredskap ved sykehuset. Sykehuset vil nå spore opp pasienter som har vært på øyeavdelinga den siste tida. De sporer også ansatte.

Totalt har seks personer fått påvist coronavirus-smitte i Norge.

Hele Norges coronakart