Ulovlig overvåkning:

Ansatt siktet etter kamerafunn på personaltoalett på Oslo-skole:
- En personlig tragedie

- De ansatte er sterkt preget av saken, sier rektor ved Tåsen skole.

SIKTET: En ansatt ved Tåsen skole er suspendert fra jobben og siktet av politiet etter funn av et skjult overvåkningskamera på et lærertoalett i januar i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SIKTET: En ansatt ved Tåsen skole er suspendert fra jobben og siktet av politiet etter funn av et skjult overvåkningskamera på et lærertoalett i januar i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ansatt ved Tåsen skole i Oslo er suspendert fra jobben etter at vedkommende nylig ble siktet av politiet for seksuelt krenkende atferd. Personen er mistenkt for å ha filmet kolleger i skjul på toalettet.

Det var 18.januar i år at en ansatt ved Tåsen skole i Oslo fant et kamera inne på et personaltoalett på skolen. Kameraet var plassert i en pappeske som inneholdt doruller, og var skjult fra de som benyttet toalettet.

- Det var en av våre ansatte som fant det og tok det til meg. Så kontaktet vi politiet, sier rektor ved skolen, John Christian Myrlund, til Dagbladet.

Politiet gjennomførte omfattende søk på skolen etter kamerafunnet, men skal ikke ha funnet noe annet mistenkelig.

Det går rundt 760 elever på barneskolen som ligger i Nordre Aker bydel, men ingen barn skal ha blitt filmet av kameraet. Toalettet er det kun de ansatte på skolen som har adgang til.

- Det er kun personalet som er berørt. Vi har fått bekreftet fra politiet at det ikke er noen barn på filmen. For øvrig vet vi ikke noe om innholdet. Men det er ingen barn involvert, sier Myrlund.

Risikerer fengselsstraff

Politiet ønsker ikke å kommentere den spesifikke saken, men bekrefter at de etterforsker en sak der en ansatt ved en Oslo-skole nylig ble siktet for seksuelt krenkende atferd.

- Av hensyn til partene ønsker ikke politiet å uttale seg om saken, sier etterforskningsleder Thomas Stange ved Majorstuen politistasjon.

Den ansatte er siktet for brudd på straffelovens paragraf 298, som omhandler «seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke». Der heter det:

«Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd».

- En personlig tragedie

Onsdag kveld holdt rektor John Christian Myrlund et personalmøte med de ansatte på skolen.

- De er sterkt preget av saken, sier rektoren til Dagbladet.

De ansatte får tilbud om oppfølging fra et oppfølgingsteam og bedriftshelsetjenesten, mens den siktede er tatt ut av tjeneste.

- Det er en personlig tragedie for vedkommende, sier Myrlund.

Foreldrene til barna på skolen er informert om saken, og at den siktede ansatte er «tatt ut av tjeneste».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer