Ansatt varslet om Solum Larsens oppførsel før jul

Det sier generalsekretær Breivik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld ble det kjent at Venstres nestleder, Helge Solum Larsen, er anmeldt og siktet for voldtekt av en 17 år gammel jente. Solum Larsen erkjenner å ha hatt sex med jenta, men ikke at det var voldtekt.

Gruppeleder for bystyregruppa i Stavanger Venstre, Per A. Thorbjørnsen, sa i går til Dagbladet at han ikke har kjennskap til at det har vært noen lignende saker rundt Solum Larsen tidligere.

Episode på julebord Nå sier generalsekretær i Venstre, Terje Breivik, at han mottok et varsel om Solum Larsen før jul.

- Det var noe om at Helge hadde sagt og gjort ting som kunne tyde på at han slet med noe, sier han til VG.

Han forklarer videre at partiledelsen deretter ønsket å ta en prat med Solum Larsen angående varselet.

Ifølge partileder Trine Skei Grande er det en episode på partiets julebord som er bakgrunnen for saken. Solum Larsen skal ha snakket ufint overfor en ansatt i sekretariatet.

Til tross for at partiledelsen ønsket å snakke med Solum Larsen om dette, ble ingenting gjort.

- Det streifet meg ikke at det var så viktig det som skjedde der. Det han gjorde der var veldig dumt. Men det var av en annen karakter enn det som skjedde i helgen, sier Skei Grande til VG.

Rommet ble vasket Voldtekten skal ha skjedd under Rogaland Venstres fylkesårsmøte som var nå i helga. Jenta som har anmeldt forholdet er medlem av Rogaland Unge Venstre.

Solum Larsen trakk seg med det fra alle verv i partiet, og i dag sa partileder Trine Skei Grande til Dagbladet at han er ferdig i partiet.

I dag var politiet på plass med krimteknisk utstyr på Ryflket Fjordhotel for å sikre spor.

Hotellet ble imidlertid ikke varslet om saken. Derfor har rommet blitt vasket i mellomtiden.

Fortsatte etter konfrontasjon Søndag morgen ble Solum Larsen konfrontert med påstandene av bystyremedlem Iselin Nybø. Til tross for påstandene fortsatte Solum Larsen sin deltagelse på fylkesårsmøtet utover søndagen.

På ettermiddagen tok han fellesbåten hjem med de andre deltagerne.

Dagbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med Trine Skei Grande eller Terje Breivik.

 -VAR UFIN I KJEFTEN : Partileder Trine Skei Grande sier at bakgrunnen for varslingen om Solum Larsens oppførsel var en episode på julebordet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
-VAR UFIN I KJEFTEN : Partileder Trine Skei Grande sier at bakgrunnen for varslingen om Solum Larsens oppførsel var en episode på julebordet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer