FULL TANK: SAS-flyene er nå bedt om å «rundtanke», det vil si fylle så mye drivstoff som trengs for at de kan vende hjem på samme tanken. 

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FULL TANK: SAS-flyene er nå bedt om å «rundtanke», det vil si fylle så mye drivstoff som trengs for at de kan vende hjem på samme tanken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Ansatte bedt om å ta med seg rikelig med kontanter på jobb i tilfelle konkurs

- Det er en del av beredskapsplanen, sier SAS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forhandlingene mellom SAS og fagforeningene pågår for fullt, men det var søndag formiddag ennå ikke inngått noen avtale.

- Det har vært ført intensive forhandlinger i noen døgn. Dessverre er det ikke inngått avtale med noen foreninger ennå, opplyser SAS i en pressemelding søndag klokka 9.30.

Ifølge dansk TV2 ble tilbudet fra pilotene i natt ble avvist på forhandlingsbordet.

Beredskapsplan Kanalen melder nå at SAS tar høyde for konkurs ved at de beordrer alle fly om å tanke fullt slik at de kan vende hjem dersom flyselskapet går konkurs.

Samtidig har alle SAS-ansatte fått beskjed om å ta med seg rikelig med kontanter, slik at de kan klare seg selv ved en eventuell konkurs.

Informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen, bekrefter opplysningene til dansk TV2.

- Det er en del av beredskapsplanen som vi har lagt inn dersom spareplanen ikke skulle gjennomføres, sier Johansen til Dagladet.

Han sier tiltak som å fylle full tank, eller såkalt rundtanking, må til for å opprettholde drift og fortsatt flyvning dersom en akutt situasjon skulle oppstå.

- Det er en generell beskjed som er gitt til alle ansatte. For kundene vil det ikke ha noe betydning, sier informasjonssjefen.

Hemmelig møte - Vi står overfor en alvorlig situasjon, men det er ingen indikasjoner på at vi ikke skal komme til enighet, sier Johansen.

Senere i dag skal styre samles og avgjøre selskapets skjebne.  Få veit hvor og når møtet holdes. På møtet skal styret beslutte om forutsetningene for å gjennomføre den varslede kriseplanen er til stede. En full gjennomføring er betingelsen for at banker og hovedeiere stiller en kredittfasilitet til rådighet.

- Det jobbes intensivt fram mot styremøtet for å komme til enighet om nye avtaler og dermed sikre SAS' fremtid, heter det videre i meldingen.