Ansatte boikotter hjertestans-studie

Den omstridte hjertestans-studien i Oslo kan være ugyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dersom det viser seg at flere ansatte har boikottet den omstridte hjertestansstudien i Oslo kan hele forskningsprosjektet strande.

Den omstridte studien startet i 2003, og går ut på at bare halvparten av alle voksen pasienter med hjertestans i Oslo og Follo får intravenøs medisinering, mens den andre halvparten ikke får det. Dette avgjøres ved at ambulansepersonell får med seg en konvolutt som sier ja eller nei.

Saboterer studiet

NRK Brennpunkt avslørte i går at flere ansatte blant ambulansepersonellet i Oslo skal ha boikottet undersøkelsen, og gitt intravenøs medisin selv om de trakk en konvolutt der det sto nei.- Er ikke dette et problem?

- Jeg kan ikke tro at det har foregått en omfattende sabotasje, men det er veldig vanskelig å finne ut. Men dersom det stemmer vil vi ikke lenger kunne påvise en forskjell mellom de pasientene som har fått adrenalin og de som ikke har det.

- En eventuell sabotasje vil bare kunne utviske forskjellene, ikke skape forskjeller, sier forskningsdirektør Andreas Moan ved Ullevål universitetssykehus til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer