Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ansatte fant mistenkelig gjenstand under bil på vei inn til USAs ambassade

Stort område sperret av og evakuert, bombegruppa arbeider på stedet.

STOR POLITIAKSJON: Politiet tok ingen sjanser da meldingen om den mistenkelige gjenstanden kom inn kl. 11.22. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADET
STOR POLITIAKSJON: Politiet tok ingen sjanser da meldingen om den mistenkelige gjenstanden kom inn kl. 11.22. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjenstanden som har utløst en stor politiaksjon ved den amerikanske ambassaden i Oslo, ble oppdaget under en bil da den var på vei inn på ambassadeområdet, opplyser Oslo-politiet nå.

- Den mistenkelige gjenstanden ble oppdaget av ambassadeansatte, sier Unni Grøndal ved informasjonsavdelingen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ingen pågripelser - Har dere foretatt noen pågripelser?

- Nei, det er ikke gjort noen pågripelse i denne saken. Det er bilen som er interessant som sådan, sier Grøndal, som ikke vil kommentere hvorvidt de har avhørt føreren av bilen eller ei.

Politiet har evakuert og sperret av et område i 500 meters radius rundt ambassaden. Det store området innbefatter Solli plass og Slottet. Ingen kollektivtrafikk går gjennom området.

Garden på post Politiets bombegruppe ankom tidlig åstedet, og har siden arbeidet med å avklare situasjonen. Alle nødetatene står parat i nærheten.

En del gardister forblir imidlertid på sin post inntil videre, bevæpnet og enkelte også med skuddsikre vester.

- Vi sørger for vaktholdet rundt Slottet, som ellers i året, sier Lars Magne Hovtun, kommunikasjonsrådgiver i Hans Majestet Kongens Garde, til Dagbladet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser at de foreløpig ikke er direkte involvert i begivenhetenes gang.

- Dette er nå Oslo politidistrikts ansvar. Etter at dette er over, skal vi sette oss ned og avgjøre etterforskningens gang, og hvem som skal stå for den, sier Siv Alsén, seniorrådgiver i PST, til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media