Ansatte får ikke mer makt

SV-forslag om stemmerett for ansatte på generalforsamling, ble sablet ned av de andre partiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SVs parlamentariske leder Inge Ryan sa i et intervju med NRK i dag at ansatte burde få kontrollere 40 prosent av stemmene på bedrifters generalforsamling.


Slik skal de ansatte få mer makt på arbeidsplassen og kunne hindre nedlegginger.

Forslaget, som er nedfelt i SVs partiprogram, møter ingen støtte hos de andre partiene.

Liten støtte

- Det er uaktuelt for Arbeiderpartiet å støtte et slikt forslag, sier næringspolitiker Gunvor Eldegard til Dagbladet.no.

Heller ikke Venstre, som er småbedriftenes parti, synes SVs forslag er fornuftig.

- Dette forslaget svekker det private eierskapet og er et katastrofalt signal å sende til alle som kunne tenke seg å starte en liten bedrift eller drive gründervirksomhet, sier Venstre-leder Lars Sponheim til Dagbladet.no.

Høyre og FrP er også motstandere av Ryans forslag.

Gammelt opptak

Inge Ryan har i dag unnskyldt seg med at uttalelsen han kom med til NRK var gjort for en stund tilbake. Nå er det Soria Moria-erklæringen som er rådende regjeringspolitikk.

- De ansattes representsjon i generalforsamlingen er ikke noe SVs stortingsgruppe vil prioritere i denne stortingsperioden, sier Ryan i en pressemelding i dag.

NRK opplyser til Dagbladet.no nå i ettermiddag at intervjuet med Ryan ble gjort den 24. november, og at det bare handlet om styrerepresentasjon for ansatte.

(Dagbladet.no skrev tidligere i ettermiddag at SV ønsket å øke de ansattes innflytelse i styrene til bedriftene. Det er feil. Det riktige skal være at SV ønsker å øke de ansattes innflytelse på generalforsamlinger)

DISTANSERER SEG: Har SVs parlamentariske leder Inge Ryan fått strekk i dag, etter sitt utspill på NRK? I ettermiddag skylder han på at intervjuet i NRK er gammelt, men det tatt opp for åtte dager siden.