Ansatte gikk etter at «verdens beste sjef» kuttet egen millionlønn og hevet minstelønna

Firmaets framtid på spill.

I TRØBBEL:  I etterkant av aprils bejublede avgjørelse om å senke egen lønn, samt heve minstelønnen i kredittkortfirmaet Gravity Payments, står Dan Price foran tøffe utfordringer som direktør for det Seattle-baserte firmaet. Foto: Gravity Payments
I TRØBBEL: I etterkant av aprils bejublede avgjørelse om å senke egen lønn, samt heve minstelønnen i kredittkortfirmaet Gravity Payments, står Dan Price foran tøffe utfordringer som direktør for det Seattle-baserte firmaet. Foto: Gravity Payments Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 13. april ga Dan Price, administrerende direktør i det Seattle-baserte firmaet Gravity Payments, sine ansatte en noe annerledes beskjed enn normalen i forretningsverdenen.

Han skulle kutte sin egen millionlønn med 90 prosent.

Fikk stor applaus Dette samtidig som 31-åringen, tidligere kåret til årets unge entreprenør i USA, erklærte at de ansatte skulle få en minstelønn på 70 000 doller, noe som tilsvarer rundt 574 500 kroner i året.

- Hvis noen er hardtarbeidende og intelligente bør de kunne leve en middelklasselivstil. Det er en idé som jeg ønsker å kjempe for, har Price ifølge New York Times sagt om bakgrunnen for avgjørelsen.

Selv om de ansatte skal ha klappet når Price annonserte dette, skal avgjørelsen ha falt i dårlig jord hos enkelte.

Ansatte sluttet New York Times skriver fredag at noen av firmaets mest verdifulle ansatte sluttet mindre enn to uker.

Årsaken til dette skal, ifølge avisa, være at firmaets gamle travere var misfornøyde med at nyansatte fikk massive lønnsøkninger, mens de selv ikke var med på kalaset.

Price sin eldre bror, Lucas Price - en av Gravity Payments grunnleggere, har også saksøkt firmaet for en sum som ifølge direktøren selv omtaler som en trussel mot firmaets eksistens.

Frykter for framtida Dette i stor grad på grunn av de bejublede endringene foretatt av Dan Price tidligere i år.

- Vi har ikke marginer til å betale hvis vi taper, sier yngstebror Price om søksmålet som skal komme på bakgrunn av en lengre tid med uoverenstemmelser de to imellom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer