Ansatte har satset syv milliarder kroner på jobben

17.500 ansatte i Statoil har kjøpt aksjer i selskapet.

PÅVIRKNING: De som eier aksjer i selskapet kan både få utbytte, kursoppgang og si sin mening på generalforsamlingen. Foto: Marius Vervik
PÅVIRKNING: De som eier aksjer i selskapet kan både få utbytte, kursoppgang og si sin mening på generalforsamlingen. Foto: Marius VervikVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 75 prosent av selskapene på Oslo Børs har ordninger der de ansatte kan spare i selskapets aksjer på ulike måter, viser en gjennomgang Accurate Equity har gjort for Finansavisen.

40 prosent av Børsens 100 største selskaper inviterer samtlige ansatte til å kjøpe aksjer i selskapet, skriver avisen i dag.

— De ansattes samlede eierskap utgjør syv milliarder kroner. Antallet tilsvarer rundt 12 prosent av alle private aksjonærer på Oslo Børs, og det gjør også eierskapet i verdi, sier John Petter Tollefsen i AksjeNorge til avisen.

17.500 Statoil-ansatte fordelt på 14 land har for eksempel kjøpt aksjer for oppunder én milliard kroner i selskapet.

Og norske børsnoterte selskap tar etter sine større konkurrentene ute, og lager egne aksjespareprogram for sine medarbeidere.

— Basert på en av våre undersøkelser kan vi anslå at norske ansatte i 130 selskaper selskaper med utenlandsk mor, årlig investerer 1,5-2 milliarder kroner i sin arbeidsgiver, sier Arne Peder Blix i Accurate Equity til Finansavisen.