IKKE LOV: En bydel i Göteborg har kommet med klesråd til alle sine ansatte, etter at de har fått inn klager fra både brukere og kolleger. Korte shortser som dette er nå ikke lov, og alle skjørt og kjoler bør gå til rett over kneet. Foto:  Phil Robinson / AGE / NTB Scanpix
IKKE LOV: En bydel i Göteborg har kommet med klesråd til alle sine ansatte, etter at de har fått inn klager fra både brukere og kolleger. Korte shortser som dette er nå ikke lov, og alle skjørt og kjoler bør gå til rett over kneet. Foto:  Phil Robinson / AGE / NTB ScanpixVis mer

Ansatte i Göteborg blir nektet å gå med korte shorts og dyp utringning på jobb

Bydelen vil ikke ha singleter med tynne stropper heller. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ansatte i bydelen Västre Hisingen i Göteborg har fått en e-post fra kommunen om hvordan de bør kle seg i sommer, skriver nyhetsbyrået TT.

- Hei alle sammen. Ut fra sommervarmen m.m. kan det være vanskelig å vite hvordan vi skal kle oss på kontoret, skriver forvaltningen i bydelen til sine ansatte.

De hadde fått klager fra både kolleger og brukere om at de ansatte gikk for lettkledd.

Ledelsen har derfor kommet fram til at de ikke vil ha noe av singleter med tynne stropper, og heller ikke dype utringninger, skriver TT. Kommunen påpeker også at skjørt og kjoler skal gå til rett ovenfor eller nedenfor knærne. De vil heller ikke ha noe av gutter som drar ned shortsen eller buksa så bokseren vises, skriver SVT.

- Men det er bare en appell til sunn fornuft, sier Ylva Morén, områdesjef for utvikling og service i bydelen til SVT Nyheter Vest.

Dagbladet tok i fjor en runde på hva du egentlig bør ha på seg i sommervarmen, spesielt hvis du jobber på en arbeidsplass uten kleskode.

- Om man jobber i et formelt miljø der singlet er skivebom, ja da må du bare finne deg i å svette. Om du ikke klarer å finne klær som er innenfor kleskoden, får du heller kjøpe deg ei vifte, sa pressekontakt Anne-Stine Talseth i bemanningsbyrået Adecco til Dagbladet.

Her kan du lese alle klesrådene.