Corona:

Ansatte i helsevesenet får høyere lønn

De ansatte i det norske helsevesenet får høyere overtidsbetaling som følge av coronakrisa. Det har fagforeningene og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter nå blitt enige om.

LØNNSØKNING: Norske sykepleiere får høyere lønn som følge av coronapandemien.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LØNNSØKNING: Norske sykepleiere får høyere lønn som følge av coronapandemien. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske sykepleiere, helsefagarbeidere, renholdere, vernepleiere og andre ansatte i helsevesenet får høyere lønn på grunn av coronaviruset.

De siste dagene har flere norske fagforeninger forhandlet med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter om lønna til ansatte på sykehusene.

Det er pågått tre parallelle forhandlinger. Den ene har vært en forhandling mellom Norsk Sykepleierforbund og Spekter. Den andre har vært mellom Spekter på den ene siden, og Fagforbundet, Fellesorganisasjonen og EL og IT. Den tredje har vært mellom YS og Spekter.

Nå har de blitt enige.

De ansatte får nå bedre betalt for overtidsjobbing. Etter det Dagbladet kjenner til, får man nå 150 prosent overtidstillegg, der man normalt ville fått 133 prosent. Der man normalt ville hatt 50 prosent overtid får man nå 100 prosent, og der man normalt ville hatt 100 prosent overtidsbetalt, får man nå 150 prosent overtid.

Siden dette er en avtale mellom fagforeningene og Spekter gjelder den hovedsakelig ansatte ved sykehusene. Denne avtalen gjelder ikke kommunalt ansatte, da de ikke er omfattet av helseforetakene Spekter har ansvar for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer