Ansatte i Mattilsynet truet ved slakteri

Slakteriet i Aust Agder er stengt for slakting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at ansatte ved Mattilsynet gjentatte ganger over lengre tid ble truet av en ansatt ved Froland Slakteri i Aust Agder, har Mattilsynet nå anmeldt saken til politiet, ifølge en pressemelding fra Mattilsynet.

Truet i lang tid

- Det er alvorlig på den måten at flere personer over tid har følt seg truet i flere sporadiske tilfeller. Som arbeidsgiver har vi forsøkt å komme til en løsning med slakteriet. Vi har hatt møter med slakteriet for å diskutere en løsning, men ingen av løsningene har vært akseptable for vårt verneombud. Derfor har vi nå anmeldt saken til politiet, sier regiondirektør for Mattilsynet, Hallgeir Herikstad, til Dagbladet.no.

Styreleder i Froland Slakteri, Morten Berger, er lite villig til å kommentere saken.

- Det er en person som er anmeldt. Vi søker å få en dialog med Mattilsynet, men det har vist seg vanskelig. Utover det ønsker jeg ikke å si noe mer om saken, sier Berger til Dagbladet.no.

Stengt for slakting

Verneombudet ved Mattilsynet stanset tilsynet ved slakteriet fredag for påske. Dette betyr full stans i slaktingen.

- Det er alvorlig for bedriften som ble stengt for slakt rett før påske. Vi prøver å finne en løsning, men det er vanskelig, sier Herikstad.

Slaktingen vil ikke kunne startes igjen før Mattilsynet kan være tilstede.

Herikstad sier at det dreier seg om en person ved slakteriet, som flere ganger over lang tid har truet Mattilsynets ansatte.