Ansatte i varehandelen føler seg utrygge om natta

Åtte av ti nattarbeidere i kiosker og på bensinstasjoner er stort sett alene på jobben. Over halvparten av dem føler seg utrygge, spesielt når de arbeider alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nattarbeiderne blir oftere utsatt for tyveri, trusler om vold eller plaget av berusede kunder, viser en ny SIFO-rapport «Døgnåpen handel - konsekvenser for de ansatte».

Rapporten avslører at to av tre ansatte i dagligvarebutikker arbeider etter klokka 17, mens to av fem ansatte i kiosker og på bensinstasjoner arbeider etter klokka 21. De fleste er menn. Selv på hverdager foretrekker flertallet å arbeide dagtid.

Det er de yngre ansatte som jobber mest etter klokka 21 og om natten. Over halvparten er i aldersgruppen 20 til 29 år. Det er også flere studenter som arbeider sein kveld og natt. De som arbeider på søndager er gjennomgående under 30 år.

De ansatte i dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner sier de er mest fornøyd med det sosiale arbeidsmiljøet på jobben. Deretter følger tilfredshet knyttet til arbeidsoppgavene og arbeidstid. De er minst tilfreds med lønnen.

Vanskelige kunder forringer arbeidsmiljøet. Det er særlig de yngste og de som arbeider på natta som er mest utsatt for disse kundene.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer