Ansatte knuste ungdoms- skolen etter julebord

Knuste vinduer og kastet møbler på gata. - De bør sitte igjen på skolen, sier politiet.

- BØR FÅ GJENSITTING: Politiet overlater til skoleledelsen på Sunndal ungdomsskole å bestemme hva slags konsekvenser lærerne som knuste fire vinduer på gamle Sunndal ungdomsskole etter et julebord i helga bør få. Men de har et forslag: De bør sitte igjen på skolen. Foto: Helle Gannestad/DRIVA
- BØR FÅ GJENSITTING: Politiet overlater til skoleledelsen på Sunndal ungdomsskole å bestemme hva slags konsekvenser lærerne som knuste fire vinduer på gamle Sunndal ungdomsskole etter et julebord i helga bør få. Men de har et forslag: De bør sitte igjen på skolen. Foto: Helle Gannestad/DRIVAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Lørdag kveld var det julebord for lærerne i grunnskolen i Sunndal i Møre og Romsdal.

Festen ble arrangert i den gamle og nedrivingsklare ungdomsskolen i bygda.

Festlighetene ble avslutta i tretida. Da snek tre ansatte seg opp til lærerrommet i andre etasje og begynte å kaste møbler ut av vinduene, skriver avisa Driva i dag.

Knuste fire vinduerAvisa skriver at møbelkastingen medførte at fire av vinduene ble helt knust, og området mellom den gamle skolen og der den nye skolen står ble fylt av glasskår.

Politiet i Sunndal bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.

- Vi var på stedet natt til søndag og kunne konstatere skadene. Det var knuste vinduer og mye glasskår, sier politioverbetjent Espen Bakk ved Sunndal lensmannskontor.

Han sier de har tatt kontakt med skoleledelsen og kommer ikke til å etterforske saken videre, men overlater til skoleledelsen å bestemme hva slags konsekvenser hærverket bør få for lærerne.

- De bør sitte igjen på skolen, foreslår Bakk overfor Dagbladet.

- Legger seg skinnflate
Selv om bygget var nedrivingsklart, er politiet klare på at det er snakk om et skadeverk. Julebordet skulle, ifølge Driva, markere starten på samarbeidet mellom ungdomsskolen og kulturskolen som nå skal dele lokaler framover.

Rektor Trond Hansen Riise på skolen sier til dagens Driva-utgave at han er usikker på om hendelsen vil få noen etterspill i og med at skolen likevel skulle rives.

- Flaut. En svært kjedelig sak siden dette er voksne personer som skal være forbilder for ungdommen, sier rektoren til avisa.

Til Dagbladet sier rektoren at de skyldige har tilkjennegitt seg selv og at de beklager det som skjedde.

- De legger seg skinnflate. De var med på oppryddingen og de beklager veldig sterkt det de har gjort, sier Riise til Dagbladet.

Det var ansatte ved ungdomsskolen, kulturskolen og noen eksterne gjester på julebord som fikk en dramatisk avslutning. I dag orienterte Riise elevene ved skolen.

- Gjerningspersonene tar konsekvensen av hva de har gjort. Dette er veldig trist. De skal være forbilder for elevene, noe de ikke var denne gangen, sier rektoren.