Ansatte reagerer på at Listhaug vil gi dem blomster: - Kaller det naziblomster

Justisdepartementet la ut melding på intranettet om at ansatte kunne få Listhaug-blomster med seg hjem. Det misliker flere av de ansatte sterkt.

BLOMSTERHAV: Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon ble satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Nå reagerer ansatte på at Listhaug ga dem tilbud om å ta med seg blomster hjem. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLOMSTERHAV: Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon ble satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Nå reagerer ansatte på at Listhaug ga dem tilbud om å ta med seg blomster hjem. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag viste justisminister Sylvi Listhaug (Frp) stolt fram blomsterhavet hun har fått til fra sine støttespillere.

Flere høyreekstreme og kraftig innvandringsfiendtlige grupperinger oppfordret til å sende blomster til Listhaug.

I dag ble det lagt ut en melding på intranettet hos Justisdepartementet om at ansatte kan ta med seg de flere hundre blomstene hjem.

Det får flere ansatte til å reagere sterkt, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg fikk reaksjoner fra medlemmer i Justisdepartementet om meldingen på intranettet, sier leder for NTL Sentralforvaltningen - som organiserer de ansatte i departmentene - Bjørn Halvorsen, til Dagbladet.

Ifølge kommunikasjonssjef Gunnar Johansen i Justisdepartementet, var det Sylvi Listhaug selv som ønsket å gi de ansatte tilbudet om å ta med seg en bukett.

- Kom fra flere høyreekstreme

- Reaksjonene er sterke fordi kampanjen om å sende blomster kom fra flere høyreekstreme grupper. Mange av de ansatte i Justisdepartementet jobba også i høyblokka 22. juli, da Norge ble rammet av høyreekstrem terror, sier Halvorsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer