Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ansatte slakter Norman

Bråket rundt arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman fortsetter. De ansattes organisasjoner slakter arbeidsstilen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Tjenestemannslags (NTL) avdeling i Arbeids- og administrasjonsdepartementet slår fast at Victor Normans måte å drive omorganiseringsarbeid på er i strid med intensjonene i Hovedavtalen i staten.

Statsråden har gjennomført viktige endringer uten medvirkning fra de ansatte. I et årsmøtevedtak beklager man Normans arbeidsstil.

«Manglende medvirkning fører til at tilsatte ikke får noe eierforhold til omorganiseringene, noe som reduserer mulighetene for å få gode og positive resultater ut av det som skjer, fordi vedtakene blir opplevd som diktater ovenfra», heter det i årsmøtevedtaket.

Gammeldags

I NTLs årsmøtevedtak heter det videre: «Mye av den omorganisering som er gjort i Arbeids- og administrasjonsdepartementet etter årsskiftet, er etter vår vurdering basert på en gammeldags holdning til organisasjonsutvikling, og bør ikke fortsette.»

- Det er uvanlig at ansatte fatter slike resolusjoner, medgir NTLs lokale tillitsvalgte, Tore Simonsen. Han begrenser seg til å si at kritikken dreier seg om prosesser i departementet gjennom årets fire første måneder.

Mange protester

Det er ikke første gang statsråd Norman har høstet kritikk for å ha overkjørt ansatte. I forbindelse med utflyttingen av direktorater følte de ansatte seg helt tilsidesatt.

Også ansatte i Statskonsult har opplevd å bli helt tilsidesatt i prosessen rundt en mulig oppsplitting.

Protestene mot Norman førte til at statsråden tidligere i vår ble tvunget til å trekke hovedsammenslutningene inn i omstillingsarbeidet i Statskonsult, Statsbygg og Statens forvaltningstjeneste.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media