Ansatte til kamp mot Rimi-Hagen

OSLO/TRONDHEIM (Dagbladet): Da Rimi-Hagen og Hakon Gruppen i fjor omorganiserte i Trondheim, mistet 37 ansatte pensjonsordningen. Nå går arbeiderne til sak mot sjefen, for å få pensjonspenger likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 37 Hakon-ansatte som går til byretten for å få beholde pensjonsordningen, jobber i regnskapsavdelingen ved Hakon Detalj AS Region Midt-Norge, og i Rimi-butikken i KBS Kjøpesenter. Tidligere var arbeiderne ansatt i Hakon Nord AS. Da Hakon Nord fusjonerte med Hakon Detalj, mistet de pensjonsordningen de hadde hatt siden 1978. Selv om eierne er de samme.

- Helt enige

- Det er ikke riktig at vi skal miste pensjonsordningen, så vi er helt enige om å gå til sak, sier Tove Sæther, tillitsvalgt i regnskapsavdelingen.

Men ingen av dem som rammes, ønsker å kommentere detaljene i saken.

Informasjonsdirektør Bjørn Richard Johansen i Hakon Gruppen AS sier:

- Vi tar til etterretning at denne saken bringes inn for domstolen av 37 ansatte for endelig avklaring. Det virker så langt på oss som om LO ikke mener vi har gjort noen brudd på arbeidsmiljøloven, men at de prosederer ut fra aksjelovens generelle bestemmelser.

Ifølge Handel og Kontor i Norge vil en tilsvarende ordning koste arbeiderne 11000 kroner ekstra i året. Når de når pensjonsalder, skal dette gi en årlig gevinst på opptil 100000 kroner. Denne gevinsten mister de ansatte nå.

- Ren slakt

- Dette er ren slakt av pensjonsordningen, sier informasjonssekretær Øyvind Haagenstad i Handel og Kontor.

Saken er berammet til 13. februar neste år. Advokat Rune Lium ved LOs juridiske regionkontor i Trondheim tror de Hakon-ansatte har en god sak.

- Der er vi uenige, sier Lium.

GÅR TIL SAK: Randi Sjøvold (t.v.), Vigdis Fjølstad, Inger Iversen, Tove Sæther og Bjørg Skåren er blant de 37 som går til sak mot Hakon Gruppen for å beholde pensjonsordningen.
RIMI-EIER: Stein Erik Hagen.