Ansatte ved Storbritannias ambassade i Teheran arrestert

Hundrevis av kritikere er tatt av regimet etter valget.

FORDØMMER PÅGRIPELSEN: Storbritannias utenriksminister David Miliband kom i dag med kraftig kritikk av pågripelsen av de åtte ansatte ved landets ambassade i Teheran. Bildet viser opprørspolitiet i  Teherans gater for noen dager siden. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
FORDØMMER PÅGRIPELSEN: Storbritannias utenriksminister David Miliband kom i dag med kraftig kritikk av pågripelsen av de åtte ansatte ved landets ambassade i Teheran. Bildet viser opprørspolitiet i Teherans gater for noen dager siden. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Åtte lokalansatte iranere ved Storbritannias ambassade i Teheran er arrestert. Hundrevis av kritikere er tatt av regimet etter valget.

Ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars er de åtte ambassadeansatte arrestert for sin rolle i uroen etter presidentvalget 12. juni.

Alle åtte er satt i varetekt, ifølge Fars, som ikke oppgir noen kilder.

Storbritannias utenriksminister David Miliband reagerte i dag kraftig på arrestasjonene.

- Dette er trakassering og skremsler. Vi forlanger at de settes fri uskadd, sa Miliband på Korfu, der utenriksministrene i OSSE var samlet.

Iranske ledere har gjentatte ganger anklaget Storbritannia og USA for å ha spilt en spesiell rolle i uroen, noe britiske myndigheter har avvist på det skarpeste.

Tatt i går

En kilde som står den britiske ambassaden i Teheran nær, sier til nyhetsbyrået AFP at arrestasjonene av de åtte skjedde lørdag.

- Han gikk ut i går morges, og siden har jeg ikke klart å få tak i ham fordi mobiltelefonen har vært avslått. Jeg aner ikke hvor han er, sier en slektning av en av de arresterte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer