Ansatte vil røpe Olav Fjells tabber

Nopef-klubben i Statoil vil offentliggjøre feilene som gjorde at konsernsjef Olav Fjell måtte gå. Det vil ikke fagforeningen Nito.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Olav Fjell nøt stor respekt blant de ansatte helt til det siste. Selv etter at konsernsjefen måtte gå, har mange lurt på om det egentlig var nødvendig å kaste ham. Spørsmålene har haglet mot de tillitsvalgte i Nopef (Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund) og YS, som var delaktige i å fjerne Fjell.

- Det har vært masse spekulasjoner blant de ansatte. Hvis dette skulle fortsatt, måtte jeg ha reist rundt på medlemsmøter i et halvt år og svart på spørsmål av typen «Hvorfor måtte Fjell gå?», sier Oddvar Haugvaldstad i Nopef-klubben.

I løpet av få dager vil Nopef offentliggjøre den hittil hemmeligholdte informasjonen førte til at Fjell ble sparket. Dette er trolig informasjon som setter både Fjell og den avgåtte styreformannen, Leif Terje Løddesøl, i et enda dårligere lys.

Fagforeningen Nito (Norsk Ingeniørorganisasjon) mener at Nopef ikke kan gå ut med den hemmeligholdte informasjonen.

- Så lenge dette er en sak som etterforskes av Økokrim, er mye av informasjonen taushetsbelagt. Det har ledelsen sagt, og det respekterer vi, sier Einar Arne Iversen, leder av Nito-klubben.

Men Haugvaldstad sier at de har klarert dette med Økokrim.

PRESSET: Nestleder i Nopef-klubben i Statoil, Oddvar Haugvaldstad.