Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ansattes e-post

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen skulle stoppe arbeidsgiveres adgang til å snoke i ansattes e-poster. Nå ser det ut til at hele initiativet ender med at snokingen kan fortsette. Gjennomgangen av e-postene til ansatte i Vinmonopolet og Redningsselskapet i 2005, der det ble jaktet på mulig illojalitet og annet kompromitterende materiale, utløste en voldsom indignasjon hos politikere og arbeidstakerorganisasjoner. Det førte i sin tur til at Fornyings- og administrasjonsdepartementet, i oktober 2006 sendte ut på høring et forslag der hovedprinsippet var at arbeidsgivere ikke skal ha tilgang til ansatte e-poster.

Men ifølge Aftenposten har kraftig skepsis fra arbeidsgivere, politi, påtalemyndighet og flere departementer resultert i at prosessen på det nærmeste har stoppet. Det opprinnelige forslaget er nå så utvannet at «alle» ligger an til å vinne fram med sine krav. Den nye forskriften er i beste fall klar for behandling i regjeringen «forholdsvis raskt» etter påske. Mye tyder dessverre på at også denne saken blir et nytt smygende steg på veien mot overvåkingsstaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media