Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ansett folk med politibakgrunn

Kåre Willoch betegner Mælands avgang som bra.

KRITISK: Eksstatsminister Kåre Willoch. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
KRITISK: Eksstatsminister Kåre Willoch. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere statsminister Kåre Willoch (H) vil ha slutt på at politiet ledes av folk som mangler politibakgrunn.

Willoch mener 22. juli-kommisjonens rapport har avdekket den alvorligste rekken av forsømmelser og utelatelser siden andre verdenskrig. Han sier til NRK at han ikke ønsker å gi råd til politikerne om eventuelle konsekvenser, men har likevel følgende råd:

- Nå må dere holde opp med å ansette ledere for denne livsviktige politivirksomheten som mangler politimessig erfaring. Det gjelder både Politiets sikkerhetstjeneste, som ble ruinert etter Lund-kommisjonens overdrivelser, og som åpenbart har manglet både kapasitet og muligheter for å oppdage skadeverk i tide, og det gjelder løsningen - sjefsvalget for selve politietaten, sier Willoch.

Han betegner politidirektør Øystein Mælands avgang som bra.

- Vi har fått en viktig positiv nyhet, nemlig at sjefen for Politidirektoratet har gått av. Jeg sier ikke noe galt om sjefen, men sier det er fullstendig håpløst å skulle ha en sjef for politiet hvis saker ikke kan behandles av justisministeren og statsministeren: Det er en helt umulig situasjon. Så det er utmerket at han løste det på denne elegante måten, sier Willoch.

Den tidligere statsministeren oppfordrer regjeringen til å finne en egnet kandidat som skal overta Mælands stilling.

- Det burde være klart etter den erfaring man har, at nå må vi få en fremragende mann med særlig innsikt i politiarbeid, sier Willoch.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media