Ansikt til ansikt med bombemann

Passasjeren sto like overfor mannen da detonatoren gikk av i ryggsekken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 28 år gamle Abisha Moyo var på t-banen, på Hammersmith og City-linjen, på vei til et jobbintervju. Han snakket i mobilen da han plutselig hørte at det smalt.

- Jeg snudde meg og trodde noen var blitt skutt, for det var en mann som lå på gulvet med armene utstrakt i en Jesus Kristus-posisjon oppå en ryggsekk, med ansiktet opp, sier øyenvitnet til Daily Mail.

- Han hadde øynene lukket, og det røyk opp av sekken, forteller han.

Snakket til ham

Han forteller videre at noen jenter begynte å hyle, det ble trukket i nødbremsen, og alle begynte å løpe bort fra mannen, forover i vognen.

- Jeg ble værende, fordi jeg trodde han kanskje var skutt. Jeg gikk bort til han og spurte: Går det bra med deg? Men han bare ignorerte meg og holdt øynene lukket, forteller Moyo.

Han beskriver attentatmannen som 19-20 år, glattbarbert og elegant kledd i jeans, en marinefarget t-skjorte og en caps.

- Ryggsekken var revet opp i bunnen, og ut tøt det et tøystykke og en klebrig masse. Jeg så noe som så ut som en boks eller en tube, og det luktet sterkt av eddik.

SHEPHERD\'S BUSH: Bombemannen skal ha kommet seg ut nødutgangen, og gått vestover da t-banen stoppet inne i tunnelen. Foto: AP/SCANPIX
SHEPHERD\'S BUSH: Bombemannen skal ha kommet seg ut nødutgangen, og gått vestover da t-banen stoppet inne i tunnelen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Flyktet ut nødutgang

Medpassasjerene ropte at Moyo måtte gå bort fra mannen, og over til dem.

- Jeg så meg tilbake og så at han reiste seg og så forvirret og desorientert ut. Han gikk bakover i vognen, men lot sekken og capsen være igjen på gulvet. Jeg kunne se litt kobbertråd som syntes bak på t-skjorten hans. Det var da jeg skjønte at han måtte være en selvmordsbomber, sier Moyo.

Mannen skal så ha åpnet nødutgangen, hoppet ut på skinnene,og rolig begynt å gå vestover.

- Jeg vurderte å følge etter ham, men gjorde det ikke. Jeg vet ikke hva som skjedde med ham etter det, sier han.  

Deretter kjørte t-banen inn på plattformen ved Shepherds Bush og passasjerene ble jaget ut av stasjonen.

-Jeg var rolig under hele hendelsen som antakeligvis varte i 10 minutter. Det slo meg først da jeg hadde gitt min forklaring til politiet, sier 28-åringen.