- Ansiktet hans viser styrke og ro

Men moren til drapstiltalte Joshua French (27) fnyser av bevisene som er lagt fram.

LESER TILTALEN: - Det var trist å se ham sliten og syk, forteller moren til drapstiltalte Joshua French (27). Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
LESER TILTALEN: - Det var trist å se ham sliten og syk, forteller moren til drapstiltalte Joshua French (27). Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drapstiltalte Joshua French (27) sto i dag fram i Dagbladet. Moren til French satt hjemme i leiligheten i Norge.

- Det var trist å se ham sliten og syk. Men samtidig var det godt å se ansiktet hans, og ikke bare et sladdet bilde. Et ansikt kan si mer enn ord, og jeg synes ansiktet hans viser både styrke og ro, forklarer hun til Dagbladet.

Kritisk til beviserMoren er kritisk til bevismaterialet etterforskningsleder Roger Wavara stadig har lekket til norske medier.

- De såkalte bevisene er ingen beviser. De er indisier. Funn gjort i Uganda betyr ikke noe i Kongo. I Kongo har Joshua og Moland blitt sett på som drapsmenn fra dag én, sier hun.

- Og de to vitnene som var til stede i bilen har hele tiden forandret forklaringer. En av dem har uttalt seg til norske medier om hvordan han ble forsøkt drept, men er ikke nevnt i tiltalen. Hvorfor ikke?

Står støttDa Dagbladet sprakk nyheten i mai, ble moren varslet av French? kjæreste. Hun måtte ta et valg.

- Jeg valgte å stå støtt, være konstruktiv og bruke energien på å finne ut mest mulig informasjon, forklarer moren rolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer