Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ansiktet ødelagt av forgiftning

Viktor Jusjtsjenkos ansikt er forandret. Det spekuleres om ricin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Opposisjonslederen i Ukraina Viktor Jusjtsjenko kan ha blitt rammet av en forgiftning i høst. I september falt han sammen med store smerter i kroppen, og siden har det gått utover huden hans. Bildene fra noen måneder tilbake viser Jusjtsjenko med sitt opprinnelige utseende, huden er glatt og fin. Men nå er ansiktet svært forandret.

Jusjtsjenko skal ha fått behandling for skadene på privatklinikken Rudolfinerhaus i Wien 10. september. Han var borte noen uker, og da han kom tilbake kunne alle se at ansiktet hans var fordreid nesten til det ugjenkjennelige. I tillegg til byllene var også håret blitt grått, mens stemmen var snøvlende og gangen ustø, skriver AP.

Legen som behandlet Jusjtsjenko sier at det var vanskelig å stille noen diagnose, men at pasienten hadde betennelse i hele kroppen da han kom for å få hjelp. De sier at forgiftning hverken kan bekreftes eller avkreftes. Legen til Jusjtsjenko i Kiev sier det dreier seg om forgiftning, men at det ikke kan ha kommet av mat, men kjemikalier.

Opposisjonslederen mener det er president Leonid Kutsjma som står bak det som han mener er et attentatsforsøk, og at meningen var at han skulle dø. Jusjtsjenkos motstandere derimot, hevder dette er icenesatt av utfordreren, som ønsker å få mer sympati. Flere medier har kommet med elleville påstander om at han bruker gummimaske. Andre skriver at han er blitt forgiftet med ricin via mat eller drikke.

FØR:
<B>ETTER:
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media