«Ansiktsklorer» skaper panikk

Glem «Apemannen». Nå er det «Ansiktskloreren» som skaper massehysteri i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ukjent skapning har terrorisert innbyggerne og spredt frykt i den Nord-indiske staten Uttar Pradesh og i statsminister Atal Behari Vajpayees egen valgkrets, statshovedstaden Lucknow, melder BBC.

Skapningen, som skal ha angrepet rundt 100 mennesker hittil, har fått navnet «muhnochwa», som på engelsk og norsk blir henholdsvis «face scratcher» og «ansiktsklorer».

Mandag denne uka måtte politiet åpne ild mot en vettskremt og rasende mobb som angrep en politistasjon. En mann døde og flere ble skadd av politiets skyting.

Årsaken til angrepet var at den sinte mobben syntes politiet ikke beskyttet dem godt nok mot det mystiske flygende objektet.

Dårlig skrekkfilm

Selv om Ansiktskloreren høres ut som tatt rett ut av en dårlig skrekkfilm, er frykten blant inderne reell nok.

Ansiktskloreren skal operere nattestid. Da flyr den rundt omkring og angriper folk ved å klore dem i ansiktet, hevder kilder som påstår å ha blitt angrepet.

Kildene sier at skapningen plutselig bryter fram fra mørket og brutalt angriper offerets ansikt. Denne etterlates så blødende og traumatisert.

- Fra verdensrommet

BBC har snakket med en journalist i Lucknow, som forteller at folk sitter våkne om natta og vokter sine hjem og ansikter mot dette monsteret som flere tror kommer fra verdensrommet.

En annen teori, blant mange, at vesenet har blitt utviklet og plantet i India av landets fiender.

En politimann har hevdet at han har funnet et stort innsekt som han tror er en ansiktsklorer, og at dette antakelig er ført inn i landet av dets fiender. Teorien deles av mange av hans sjefer, ifølge BBC, og insektet er sendt til nærmere undersøkelser.

Mange mennesker har fjernet tv-antennene sine, i den tro at ansiktskloreren tiltrekkes av disse, mens statsregjeringen i Uttar Pradesh har tatt i bruk moderne teknologi for å utforske fenomenet.

Apemannen

Dette er langt fra første gang indere har vært grepet av masseparanoia. I fjor var det den såkalte apemannen som spredte frykt i landet. Flere mennesker døde i utkanten av Delhi, da de hoppet fra høye bygninger for å unslippe denne «apemannen». Men ingen politifolk så noengang denne skapningen.

Les mer om apemannen: Indisk apemann ikke noe dyr

<B>APEMANNEN: </B>Politiet i India gikk ut med denne tegningen av "Apemannen", da hysteriet var på sitt verste i fjor. Foreløpig har det ikke kommet noen tegninger eller bilder av "Ansiktskloreren".<br> Foto: SCANPIX/AP Photo