Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ansiktsoperasjon endte med drap

Sykepleier hevnet seg på kvinne som stjal kjæresten hennes 30 år tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fem år så det ut til at Sandra Baker Joyner døde på grunn av komplikasjoner under en ansiktsoperasjon. Men nå mener politiet at hun ble drept.

Mens Joyner lå bandasjert på sykehuset i Nord-Carolina i USA etter operasjonen, skal hun ha blitt forgiftet av en anestesisykepleier, Sally Jordan Hill. Hill og Joyner gikk på skolen sammen, og ifølge Hill stjal Joyner kjæresten hennes, skriver AP.

Politiet mener sjalusien er motivet bak drapet, selv om det er mer enn 30 år siden de slåss om denne gutten.

Injiserte fentanyl

Sykepleieren Hill jobbet på kontoret til legen Dr. Peter Tucker i 2001 da Joyner hadde time hos legen for å få utført flere kosmetiske operasjoner i ansiktet. Vanligvis er slike operasjoner ikke forbundet med komplikasjoner, men Joyner sluttet å puste da hun lå og hvilte seg etter operasjonen.

45-åringen ble umiddelbart sendt til sykehus, men døde få dager senere. Obduksjonen slo fast at hun døde på grunn av oksygenmangel til hjernen.

Politiets «Cold Case»-gruppe tok imidlertid opp saken igjen og Hill er nå tiltalt for å ha injisert Joyner med fentanyl, et sterkt smertestillende stoff. Den 50 år gamle sykepleieren skal også ha skrudd av en alarm som ville ha varslet andre sykepleiere om Joyners tilstand.

Både legen og en assistent har sagt i avhør at Hill fortalte dem at Joyner stjal kjæresten hennes på videregående.

Hill og Joyner gikk sammen på videregående skole i Charlotte på 1970-tallet. Hill har innrømmet i avhør at hun kjente Joyner.

- Hun var en av dommerne da jeg deltok i cheerleading. Vi var ikke venner, men jeg så henne og hennes daværende kjæreste, de gikk rundt på skolen sammen og hun var en cheerleader, sa Hill.

Legen mistenkte sykepleieren

En høring hos helsemyndighetene legger skylden for Joyners død på Hill. De mener hun har forsømt yrket sitt og handlet grovt uaktsomt, både fordi hun ga pasienten fentanyl uten at legen godkjente det, og fordi hun brukte altfor lang tid før hun varslet legen da Joyner ble dårlig. Hill mistet sykepleierlisensen sin.

Legen har også lagt skylden for Joyners død på sykepleieren Hill.

- Hun var en ukontrollert sykepleier på sin egen ville hest, ridende gjennom ville vesten, skjøt på enhver hun møtte. Hun flippet helt ut den dagen Joyner kom til kontoret. Hun klikket, sa legen Peter Tucker under høringen i 2003.

Tucker sier han rapporterte sine mistanker til politiet allerede i 2003, det er ikke klart hvorfor politiet brukte så lang tid på å reise sak mot Hill.

SIKTET FOR DRAP: Sally Jordan Hill jobbet som sykepleier i Nord-Carolina og skal ha forgiftet og drept en tidligere skolevenninnne.