SNUR I DØREN: Daglig leder Frands Preben Frandsen (t. v.) og eiendomssjef Andreas Arnhoff i Norwegian Ground. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
SNUR I DØREN: Daglig leder Frands Preben Frandsen (t. v.) og eiendomssjef Andreas Arnhoff i Norwegian Ground. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.Vis mer

Anslo boligprosjekt til 200 mill. - nå vil de selge for halvparten

- Timingen er ikke den beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I februar i år ble salgsverdien anslått til 200 millioner kroner. Nå har Norwegian Ground lagt ut sitt uferdige leilighetsprosjekt i Oslo for salg med prisantydning 105 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Snøhetta hyret inn

Prosjektet omfattet totalrehabilitering av de tre bygårdene i Mariboes gate og Bernt Ankers gate til 30 leiligheter med snittpriser på over 100.000 kroner per kvadratmeter.

Rehabiliteringen startet da Norwegian Ground overtok bygårdene i april i fjor, og Snøhetta ble ifølge avisen hyret inn som arkitekter. Godkjennelse fra kommunen kom i desember i fjor, og salgsstart var tiltenkt før sommeren.

- Vi vil teste hvordan interessen er i markedet, sier daglig leder Frands Preben Frandsen i Norwegian Ground til Finansavisen.

- Ikke den beste timing

Statistikk fra Eiendom Norge sluppet tidligere denne uken viste et langt tregere Oslo-marked, med et prisfall på hele 3,1 prosent i juni.

- Lettere uro i markedet for hvordan prisene skal gå videre er selvfølgelig ikke den beste timingen for å selge. Det gir kanskje en liten psykologisk effekt budgivere vil bruke til sin fordel, sier Frandsen til avisen.

Norwegian Ground eies av Rune Arnhoff, hans sønner Andreas og Christian Arnhoff og Ole Saxegard Andreassen. Andreas Arnhoff er også eiendomssjef i selskapet.

- Vi har ikke vært klare med prosjektet før nå, og siden vi henvender oss til et profesjonelt marked ønsker vi ikke å vente til over sommeren, fortsetter Frandsen.

Hva de opprinnelig betalte for de tre bygårdene senvinteren 2015, vil verken Frandsen eller Arnhoff kommentere overfor Finansavisen.

Bud under antydning

Bygårdene selges i utgangspunktet som ett prosjekt.

- Vi mener gjennomføringen vil bli bedre ved å selge det som ett helhetlig prosjekt. Det er tre ulike rammetillatelser, så en kunne stykket opp og solgt hver for seg, men det er ikke vårt førstevalg, sier Frandsen til avisen.

Han utelukker ikke at Norwegian Ground kjører prosjektet hele veien og tar hele gevinsten selv.

- Det er fortsatt et alternativ for oss, sier den daglige lederen til Finansavisen.

Frandsen forteller om flere visninger, interessenter og bud, men stresser ikke med salgsprosessen.

- Vi har fått bud ikke så fryktelig langt unna prisantydning, men heller ikke på det nivået at vi har akseptert det, sier han til avisen.

Andre økonominyheter:
Økokrim-siktet og uten fast jobb – tjente 30 millioner i forrige uke
- Kan gni seg i hendene og le hele veien til banken