Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anstrengt for Novemberfilm

Filmselskapet bak NRK-dokumentarer om sex-kjøp og Taliban, har en skakkjørt økonomi.

IKKE PÅ PR-JAKT: Novemberfilms Kjetil Johnsen (t.v.) avviser at PR-jakt ligger bak filmselskapets spektakulære prosjekter. Her under pressekonferansen med frilansjournalist Pål Refsdal (t. h.), som ble kidnappet og holdt fanget av Taliban i ei uke. Foto: Torbjørn Grønning
IKKE PÅ PR-JAKT: Novemberfilms Kjetil Johnsen (t.v.) avviser at PR-jakt ligger bak filmselskapets spektakulære prosjekter. Her under pressekonferansen med frilansjournalist Pål Refsdal (t. h.), som ble kidnappet og holdt fanget av Taliban i ei uke. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Pål Refsdals gisseldrama i Afghanistan og en omstridt sex-dokumentar på NRK har denne måneden skaffet Novemberfilm mye PR. Det kan komme vel med.  I det lille filmselskapet har økonomien i lang tid gått på stumpene.

- Vi har tært på egne reserver, og på den måten har vi fått det til å gå rundt, sier Kjetil Johnsen, som eier selskapet sammen med fotografen Tomm W. Christiansen.

Avviser PR-jakt
Novemberfilms sterkt forsinkede 2007-regnskap viste et tap på 900.000 kroner. Dermed var reservene tapt - med en egenkapital på minus 1,6 millioner kroner. Men Johnsen avviser at det er en desperat jakt på PR og dermed større inntekter, som har fått Novemberfilm til å dra til med risikofylte og spektakulære prosjekter.

- Det finnes ingen sammenheng der. Vi styrer etter normale journalistiske prinsipper, og lar ikke økonomien få innvirkning på journalistikken, sier han til Dagbladet.

Johnsen forteller at han nå skal sette seg ned med Pål Refsdal for å se hva som kan gjøres med den planlagte NRK-dokumentaren om Taliban.

Forsinkelsesgebyr
Novemberfilms regnskap for 2008 skal ha endt med 68.000 kroner i pluss. Også det regnskapet er flere måneder forsinket, men skal nå være like om hjørnet.

- Det er praktiske grunner til forsinkelsene. Vi har hatt så mye å gjøre at vi ikke har hatt fokus på å gjøre det ferdig, sier Johnsen.

Dermed ligger det an til forsinkelsesgebyr fra Brønnøysundregistrene i år også.

Ifølge Johnsen går det bedre nå, etter at Novemberfilm utvidet virksomheten til «mykere» dokumentarer og oppdrag for næringslivet.

- Til bare undersøkende journalistikk er det ikke nok kunder, sier Kjetil Johnsen, som regner med «noen hundre tusen» kroner i overskudd i 2009.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media