Anstrengt for Novemberfilm

Filmselskapet bak NRK-dokumentarer om sex-kjøp og Taliban, har en skakkjørt økonomi.

IKKE PÅ PR-JAKT: Novemberfilms Kjetil Johnsen (t.v.) avviser at PR-jakt ligger bak filmselskapets spektakulære prosjekter. Her under pressekonferansen med frilansjournalist Pål Refsdal (t. h.), som ble kidnappet og holdt fanget av Taliban i ei uke. Foto: Torbjørn Grønning
IKKE PÅ PR-JAKT: Novemberfilms Kjetil Johnsen (t.v.) avviser at PR-jakt ligger bak filmselskapets spektakulære prosjekter. Her under pressekonferansen med frilansjournalist Pål Refsdal (t. h.), som ble kidnappet og holdt fanget av Taliban i ei uke. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Pål Refsdals gisseldrama i Afghanistan og en omstridt sex-dokumentar på NRK har denne måneden skaffet Novemberfilm mye PR. Det kan komme vel med.  I det lille filmselskapet har økonomien i lang tid gått på stumpene.

- Vi har tært på egne reserver, og på den måten har vi fått det til å gå rundt, sier Kjetil Johnsen, som eier selskapet sammen med fotografen Tomm W. Christiansen.Avviser PR-jaktNovemberfilms sterkt forsinkede 2007-regnskap viste et tap på 900.000 kroner. Dermed var reservene tapt - med en egenkapital på minus 1,6 millioner kroner. Men Johnsen avviser at det er en desperat jakt på PR og dermed større inntekter, som har fått Novemberfilm til å dra til med risikofylte og spektakulære prosjekter.

- Det finnes ingen sammenheng der. Vi styrer etter normale journalistiske prinsipper, og lar ikke økonomien få innvirkning på journalistikken, sier han til Dagbladet.Johnsen forteller at han nå skal sette seg ned med Pål Refsdal for å se hva som kan gjøres med den planlagte NRK-dokumentaren om Taliban.

ForsinkelsesgebyrNovemberfilms regnskap for 2008 skal ha endt med 68.000 kroner i pluss. Også det regnskapet er flere måneder forsinket, men skal nå være like om hjørnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer