Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ansvaret i Kosovo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det internasjonale samfunnet kunne i går notere sine første seirer i kampen for å få de gjenstridige partene i Kosovo med på en fredsavtale. For det første godtar kosovoalbanerne at provinsen formelt er en del av Jugoslavia i tre år til. For det andre registrerer vi med glede at begge parter fordømmer bombeeksplosjonen i Pristina lørdag kveld, da tre albanere ble drept utenfor en albansk butikk i sentrum av byen.
  • Begge deler er små skritt. Og fortsatt nekter den serbiske delegasjonen å snakke med representanter for geriljahæren UCK, som for sikkerhets skyld leder den albanske delegasjonen. Men de krigende partene i Kosovo er ikke kalt til Rambouillet for å diskutere. De er kalt sammen for å tvinges til å akseptere en avtale som er så oversiktlig at NATO kan overholde den. Den største faren er neppe partenes steilhet, for den tar alle for gitt. Den største faren er tegn til vestlig sprik og vakling som en eller begge parter kan utnytte. Hvis landene i kontaktgruppen ikke kjører sololøp, er sjansene for en avtale stor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media