Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Ansvaret ligger på Devold

-  Forsvarsminister Kristin Krohn Devold må ta det fulle og hele ansvar for budsjettsprekken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier nestleder i Forsvarskomiteen på Stortinget, Kjetil Bjørklund fra SV.

-  Hvis dette er overskridelser utover vedtatt budsjett i Stortinget, står vi overfor en forsvarsminister som først ikke fikk godkjent regnskapet for 2003, og som etter nyttår er i den situasjonen at det oppdages at Forsvaret har brukt over 900 millioner mer enn budsjettert. Da kan man starte diskusjonen om hvem som har skylda for dette. Vi på Stortinget kjenner bare en - og det er statsråden.

-  Hvordan kan budsjettsprekken blir kjent så seint?

-  Det er helt uforståelig. Stortinget er ikke informert om en slik budsjettsprekk.

-  Hva vil dere gjøre framover?

-  Dette er veldig alvorlig. Det handler om en etat som opererer med et forhold til økonomi som ikke er vanlig innenfor noen bransjer. Ei heller innenfor andre departementer.

-  Hvilke konsekvenser bør dette få for Krohn Devold?

-  Det må Stortingets flertall avgjøre. Det finnes nok grenser for hvor svekket en statsråds legitimitet kan bli. Dette er et spørsmål som ikke minst forsvarsministeren bør sette seg ned og vurdere, sier Bjørklund.

Lederen i forsvarskomiteen på Stortinget, Marit Nybakk (Ap), sier at så store budsjettoverskridelser som er ukjent for Stortinget, er svært alvorlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media