Ansvarlige for bombe-drap kan gå fri

Politiet har ikke midler til å etterforske bombeeksplosjonen som drepte en kvinne i Drammen i fjor. Foreløpig legges all etterforskning på is.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen av bombeattentatet mot Bandidos' lokaler i Drammen er lagt på is. Men det betyr ikke at politiet har gitt opp å løse saken, forsikrer politiinspektør Inge Lise Øverby.

Drammens Tidende/Buskerud Blad skriver tirsdag at politimester Knut R. Mikkelsen ved Drammen politidistrikt har besluttet å legge ned gruppa som har jobbet utelukkende med bombesaken.

Drepte én

Den voldsomme eksplosjonen 5. juni i fjor tok livet av en tilfeldig passerende, Irene Astrid Bækkevold (51) fra Skjetten. Hun kjørte sammen med sin mann gjennom Konnerudgata da bomben gikk av vel et kvarter før midnatt.

Bomben pulveriserte Bandidos-lokalene og la et helt boligkvarter delvis i grus. I oktober ble to menn pågrepet og siktet etter mordbrannparagrafen.

De to, en 34 år gammel mann fra Elverum med Hells Angels-tilknytning og en 39 år gammel mann fra Akershus, som leder Hells Angels i Oslo, nekter befatning med saken.

Ifølge deres forsvarere, advokatene Knut Storberget og Per Sjong Larsen, har politiet så spinkle beviser i saken at siktelsene mot begge burde vært frafalt for lenge siden.

Gjenopptatt?

- Vi har fortsatt håp om å løse saken blant annet gjennom etterretningsarbeid, sier Øverby.

Hun ser ikke bort fra at etterforskningen vil bli satt i gang igjen hvis politiet får nye spor i saken, for eksempel gjennom etterretningsarbeid.

- Dette skjedde i Therese-saken. Den etterforskningen ble lagt på is flere ganger, men startet på nytt igjen da vi fikk nye spor, sier Øverby.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen er påtaleansvarlig for bombesaken. Han sier til NTB at siktelsen mot de to vil bli opprettholdt.

- Det er ikke riktig å si at etterforskningen er helt lagt ned. Vi har fremdeles noen spor i saken som skal følges helt ut. Fram til det er gjort, blir siktelsen opprettholdt, sier Nicolaisen.

(NTB)