Ansvarlige for bombe-drap kan gå fri

Politiet har ikke midler til å etterforske bombeeksplosjonen som drepte en kvinne i Drammen i fjor. Foreløpig legges all etterforskning på is.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etterforskningen av bombeattentatet mot Bandidos' lokaler i Drammen er lagt på is. Men det betyr ikke at politiet har gitt opp å løse saken, forsikrer politiinspektør Inge Lise Øverby.

Drammens Tidende/Buskerud Blad skriver tirsdag at politimester Knut R. Mikkelsen ved Drammen politidistrikt har besluttet å legge ned gruppa som har jobbet utelukkende med bombesaken.

Drepte én

Den voldsomme eksplosjonen 5. juni i fjor tok livet av en tilfeldig passerende, Irene Astrid Bækkevold (51) fra Skjetten. Hun kjørte sammen med sin mann gjennom Konnerudgata da bomben gikk av vel et kvarter før midnatt.

Bomben pulveriserte Bandidos-lokalene og la et helt boligkvarter delvis i grus. I oktober ble to menn pågrepet og siktet etter mordbrannparagrafen.

De to, en 34 år gammel mann fra Elverum med Hells Angels-tilknytning og en 39 år gammel mann fra Akershus, som leder Hells Angels i Oslo, nekter befatning med saken.

Ifølge deres forsvarere, advokatene Knut Storberget og Per Sjong Larsen, har politiet så spinkle beviser i saken at siktelsene mot begge burde vært frafalt for lenge siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer