FLERE PÅ NAV: Juli 2018 økte antall arbeidsledige. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.
FLERE PÅ NAV: Juli 2018 økte antall arbeidsledige. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.Vis mer

Antall arbeidsledige øker

Registrert arbeidsledighet i juli kom inn på 2,5 prosent.

(Hegnar.no): Til sammen var 83.931 personer registrert som enten helt arbeidsledige eller arbeidssøkere som deltar på tiltak i juli, mot 80.961 personer i foregående måned, ifølge tall fra NAV.

Helt ledige økte med 2.900 personer, mens bruttoledigheten, som i tillegg inkluderer arbeidssøkere som deltar på tiltak fra NAV, økte med 3.000 personer.

Arbeidsledighetstallene i juli ble i år hentet ut en uke senere enn i fjor. Siden antallet arbeidsledige alltid øker på denne tiden av året, bidrar dette til at ledighetstallet blir høyere, skriver NAV i en melding.

- Den store økningen i ledigheten fra juni til juli i år skyldes etter NAVs vurdering i stor grad at tallene hentes ut en uke senere enn i fjor i kombinasjon med ny SMS-påminning til ledige. Om man justerer for disse forholdene, anslår vi at det kun var en liten økning i ledigheten i juli, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Ved utgangen av juli var det registrert 70.600 helt arbeidsledige hos NAV, en nedgang på 6.900 sammenliknet med juli i fjor. Ledigheten har dermed gått ned fra 2,8 prosent av arbeidsstyrken til 2,5 prosent, ifølge NAV.

51 prosent av de helt ledige mottok dagpenger i juli.

Andre økonominyheter:
Frykter kursfall – anbefaler salg
Apple treffer 1.000 milliarder dollar