FÆRRE ASYLSØKERE: Det ligger an til at antall asylsøkere til Norge i februar vil være halvparten av samme måned i fjor. Her fra Storskog grensestasjon.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FÆRRE ASYLSØKERE: Det ligger an til at antall asylsøkere til Norge i februar vil være halvparten av samme måned i fjor. Her fra Storskog grensestasjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Antall asylsøkere i februar halvert fra i fjor

Til sammen 250 asylsøkere til Norge fra 1. til 28. februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom 48 asylsøkere til Norge i forrige uke, tolv færre enn uka før. Tallet for februar ligger an til å bli mer enn halvert fra februar i fjor.

Alt i alt kom det 250 asylsøkere til Norge i løpet av de fire ukene fra 1. til 28. februar. Det viser tall som Utlendingsdirektoratet (UDI) la fram mandag.

I februar i fjor kom det til sammenligning 532 asylsøkere til Norge. Med mindre det kommer svært mange asylsøkere på skuddårsdagen, ligger årets tall dermed an til å bli mindre enn halvparten så stort.

I januar kom det 389 asylsøkere til Norge, ned fra 601 i januar i fjor. Det kommer flest asylsøkere fra Afghanistan og Syria.

UDI opplyser til Nettavisen at prognosen for 2016 samlet sett fortsatt ligger fast på 33 000 asylsøkere.

- Nedgangen vi ser nå, forandrer ikke på det. I januar i fjor kom det også relativt få asylsøkere, før det ble en stor økning på sensommeren og høsten, sier presserådgiver John Olav Kroken i UDI til avisa.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram