JORDSKJELV: Flere har omkommet og ødeleggelsene er enorme. Ordfører Sergio Pirozzi forteller at halve byen er ødelagt og at flere mennesker er fanget ... Vis mer

Antall døde etter jordskjelvet i Italia oppjustert til 247

Dødstallet oppjustert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på døde etter det kraftige jordskjelvet i Italia er oppjustert til 247, opplyser sivilforsvaret i landet. Mange av de døde er barn, ifølge helseminister Beatrice Lorenzin.

Tallet har steget dramatisk i løpet av natta. Det forrige bekreftede tallet på antall døde kom seint onsdag kveld. Da var 159 personer funnet omkommet etter jordskjelvet.

Redningsarbeidere har jobbet gjennom natta i et forsøk på å grave ut overlevende etter jordskjelvet som rammet sentrale deler av Italia natt til onsdag. De kjemper nå en kamp mot klokka, mens håpet om å finne flere overlevende svinner ut.

Tallene kan fortsatt stige. Mange er fremdeles begravd i ruinene av sammenraste murhus, og flere hundre er skadd.

Reddet ut

En 10 år gammel jente ble i går reddet ut av ruinene i livet i byen Pescara del Tronto, en av de tre byene som er verst rammet av jordskjelvet, ifølge nyheterbyrået Associated Press.

En reporter fra nyhetsbyrået fulgte redningsaksjonen. Redningsarbeiderne kunne høre lyder fra ruinene og begynte da å berolige den lille jenta.

- Man kan høre noe under her. Stille, stille, sa en redningsarbeider.

- Kom igjen, Giulia, kom igjen, Giulia, pass på hodet ditt, fortsatte han, før jubel brøt løs da hun ble hentet opp. To kvinner løp opp gata og skrek: «Hun er i live!»

I grus

Skjelvet rammet de nordlige delene av Italia natt til onsdag og la en rekke landsbyer i fjellområdene mellom regionene Umbria, Lazio og La Marche nærmest i grus. Spesielt hardt rammet er landsbyene Amatrice, Accumoli, Illica, Pescara del Tronto og Ascoli Piceno, skriver NTB.

Skjelvet, som hadde en styrke på 6,2, kunne merkes fra Bologna i nord til Napoli i sør. Det ble etterfulgt av et kraftig etterskjelv med styrke 5,5 om lag én time senere, samt flere mindre skjelv.

I flere av landsbyene har det tatt lang tid før redningsmannskapene nådde fram.

Saken oppdateres.

Antall døde etter jordskjelvet i Italia oppjustert til 247
AMATRICE: Beboere i Amatrice gjør seg her klare til å tilbringe natta under åpen himmel. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB Scanpix
AMATRICE: Beboere i Amatrice gjør seg her klare til å tilbringe natta under åpen himmel. Foto: REUTERS / Stefano Rellandini / NTB Scanpix Vis mer