Nakstad:

- Antall innleggelser rett til værs

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er bekymret for utviklingen i antall sykehusinnleggelser på Østlandet, og mener utviklingen tyder på at muterte virus gir mer alvorlig sykdom.

BEKYMRET: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er bekymret for utviklingen i antall sykehusinnleggelser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Den kurven går rett til værs. Det ser ut til å nærme seg tallene vi hadde for ett år siden, på toppen av den første bølgen, om ikke så veldig lenge, med mindre trenden snur veldig raskt, sier Nakstad til NRK Nyhetsmorgen.

Særlig er han bekymret for utviklingen på Østlandet, som har hatt økende smittetrend i flere uker og nærmer seg situasjonen som var gjeldende på toppen av bølge to - rundt nyttårstider.

Det siste døgnet er det registrert 640 nye coronasmittede i Norge. 275 av tilfellene er registrert i Oslo.

- Mer alvorlig

- Flere innleggelser tyder nok på at disse muterte variantene faktisk gir mer alvorlig sykdom og flere innleggelser. Så det vi har hørt fra andre land og lest i forskningsrapporter, det stemmer også i Norge nå, forteller Nakstad.

I Norge var det søndag 200 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var 23 flere enn dagen før. 25 av pasientene får behandling i respirator.

Hele 177 av landets 200 coronainnleggelser er i Helse sør-øst.

- Rammer også yngre

Til tross for økende smitte, mener Nakstad at Norge vil se færre dødsfall enn tidligere, fordi den eldste aldersgruppen er vaksinert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer