Antall nordmenn med alvorlige spilleproblemer har økt med 70 prosent

Etter tre år med Norsk Tippings automatmonopol.

MANGE HAR DET TØFT: Mens man i 2008 mente det var 48.000 eller 1,3 prosent som hadde alvorlige spillproblemer, er tallet i år vokst til 81.000, eller 2,1 prosent. Foto: Scanpix
MANGE HAR DET TØFT: Mens man i 2008 mente det var 48.000 eller 1,3 prosent som hadde alvorlige spillproblemer, er tallet i år vokst til 81.000, eller 2,1 prosent. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre år med Norsk Tippings automatmonopol har antall nordmenn med alvorlige spilleproblemer økt med 70 prosent. Men det er blitt mindre spilleproblemer sett under ett.

87 prosent har ingen problemer, men det er de dårligst stilte som rammes hardest. Tallene fremkommer i en undersøkelse Synovate har gjort for Norsk Tipping om det norske folks spillevaner, skriver Aftenposten.

Synovate konkluderer med at graden av spilleproblemer sett under ett i befolkningen er blitt mindre siden 2005. Men det er bare en del av bildet siden det er blitt flere som har alvorlige problemer. Mens man i 2008 mente det var 48.000 eller 1,3 prosent som hadde alvorlige spillproblemer, er tallet i år vokst til 81.000, eller 2,1 prosent.

- Vi har sett en polarisering innenfor spilleavhengigheten. Flere har ingen problemer, mens flere har alvorlige problemer. Først og fremst skyldes dette utbredelsen av nettspill, men også andre spill som bingo og spilleautomater har økt omsetningen, sier Kristin Rogge Pran fra Synovate, forfatter av undersøkelsen "Spillevaner og spilleproblemer i befolkningen 2010.

Styreformann Lars Sponheim i Norsk Tipping sier at veksten og problemene skyldes bingoautomater og utenlandske nettspill.

- Problemene oppstår i forbindelse med nett-, heste- og oddsspill. Jeg er fremdeles overbevist om at det er best å kanalisere spillingen inn under vår ansvarlighetslinje, sier Sponheim.

(NTB)