Antall omkomne usikkert

To døgn etter Sleipner-forliset er det fortsatt usikkert hvor mange som er omkommet i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi legger til grunn at det var 89 personer om bord i «Sleipner» da båten grunnstøtte fredag kveld. Men vi kjenner identiteten til 86 personer om bord. De tre øvrige, som er blant de savnede, kjenner vi ikke identiteten til. Vi kan ikke utelukke at disse tre ikke var om bord i båten da den grunnstøtte, sa politimester Einar Drægebø fra Hordaland politidistrikt på en pressekonferanse i Bergen søndag ettermiddag.

Politiet ber nå om hjelp fra publikum.

- Hvis noen savner familiemedlemmer, venner eller arbeidskolleger som kan ha vært om bord på «Sleipner», så må de kontakte Hordaland politidistrikt i tilfelle de ikke har gitt politiet melding tidligere, ber Drægebø. Telefonnummeret til Hordaland politidistrikt 55216977.

13 personer er hittil funnet omkommet. Politiet regner med at 8 personer er savnet. En av disse skal være en jente på 10 år.

Det føres ikke passasjerlister på Flaggruten, og ruten har flere anløpssteder. Passasjertallet på 89 skal stamme fra mannskapets tellinger om bord, og ikke fra opptelling av billettsalg.

Politiet mener at det var fire personer på kommandobroen på «Sleipner» da grunnstøtingen skjedde. Det var kapteinen, styrmannen, maskinsjefen og en fjerde person som politiet ikke ønsker å oppgi hvem er. Det er bekreftet at en av mannskapet omkom i ulykken.

LETER FORTSATT: Letemannskaper søker fortsatt etter omkomne, personlige effekter og vrakgods.