- Antall savnede går ikke ned

Utenriksminister Jan Petersen er bekymret for at tallene på savnede ikke går ned.UD frykter flere hundre døde

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Petersen var i dag tidlig på Gardermoen for å møte flyet med 355 passasjerer fra som kom fra det kriserammede Phuket. Han ønsket ikke å kommentere opplysningene som kommer fram i dagens utgave av Dagbladet om at Utenriksdepartementet frykter at flere hundre nordmenn kan være omkommet i katastrofen.

- Vi legger tallene på savnede åpent ut, uten at vi vet hvordan dette er sammensatt. Men det bekymrer meg at tallet på savnede er såpass konstant, sier Petersen.

Om kritikken som er rettet mot UD for manglende hjelp til de nordmenn som er rammet av krisen sier han:

- Jeg beklager at vi ikke har hatt kapasitet til å hjelpe alle, men dette er en krise vi umulig kunne ha vært forberedt på, sier Petersen.

Reiser ikke til Thailand

Utenriksdepartementet forholder seg i dag tildig fortsatt til at 20 nordmenn er bekreftet døde, 464 savnede og dessuten 840 personer på reise i Sørøst-Asia. Utenriksdepartementet er nå representert med 27 personer i Thailand. 11 av disse er sendt ned etter 26. desember. Utenriksminister Petersen har ingen planer om å reise til de kriserammede områdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.