Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Antall savnede går ikke ned

Utenriksminister Jan Petersen er bekymret for at tallene på savnede ikke går ned.UD frykter flere hundre døde

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petersen var i dag tidlig på Gardermoen for å møte flyet med 355 passasjerer fra som kom fra det kriserammede Phuket. Han ønsket ikke å kommentere opplysningene som kommer fram i dagens utgave av Dagbladet om at Utenriksdepartementet frykter at flere hundre nordmenn kan være omkommet i katastrofen.

- Vi legger tallene på savnede åpent ut, uten at vi vet hvordan dette er sammensatt. Men det bekymrer meg at tallet på savnede er såpass konstant, sier Petersen.

Om kritikken som er rettet mot UD for manglende hjelp til de nordmenn som er rammet av krisen sier han:

- Jeg beklager at vi ikke har hatt kapasitet til å hjelpe alle, men dette er en krise vi umulig kunne ha vært forberedt på, sier Petersen.

Reiser ikke til Thailand

Utenriksdepartementet forholder seg i dag tildig fortsatt til at 20 nordmenn er bekreftet døde, 464 savnede og dessuten 840 personer på reise i Sørøst-Asia. Utenriksdepartementet er nå representert med 27 personer i Thailand. 11 av disse er sendt ned etter 26. desember. Utenriksminister Petersen har ingen planer om å reise til de kriserammede områdene.

- Jeg mener jeg gjør mer nytte for meg her hjemme. Bare turen ned vil gjøre at mye verdifull arbeidstid går tapt, sier Petersen.

Motarbeider likbrenning

Flere svenske medier hevdet i går at thailandske myndigheter er under sterkt press til å begynne å brenne lik, på grunn av faren for epidemier. Utenriksminister Petersen bekreftet at norske myndigheter jobber aktivt for at de norske døde skal kunne identifiseres og bringes hjem.

- Vi bistår nå thailandske myndigheter med nedkjølings-kapasitet, slik at flest mulig skal kunne identifiseres, sier Pettersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media