Antall snøskred i Norge firedoblet på ett år

Antall skred utløst av mennesker er firedoblet på ett år, fra 13 til 66.

FLERE SKRED: Mannskaper fra Røde Kors søkte gjennom et skred som gikk ved Sjusjøen skisenter i 2016. Antall skred utløst av mennesker er firedoblet på ett år, fra 13 til 66. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FLERE SKRED: Mannskaper fra Røde Kors søkte gjennom et skred som gikk ved Sjusjøen skisenter i 2016. Antall skred utløst av mennesker er firedoblet på ett år, fra 13 til 66. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tall fra Snøskredvarslingen i Norge viser at 113 mennesker ved utgangen av februar hadde vært involvert i totalt 66 ulike skredhendelser. På samme tid i fjor vinter hadde 21 mennesker vært involvert i 13 skred.

Leder for Snøskredvarslingen, Rune Engset, forteller at det er flere grunner til økningen av skredhendelser, altså skred utløst av mennesker. En av grunnene er at stadig flere rapporterer inn sked. En annen grunn er at flere tar seg inn i skredterreng fordi toppturer har blitt veldig populært.

– Heldigvis har det ikke vært noen dødsulykker hittil i år, men det er nettopp dette vi er redde for at kan skje i tiden fremover, sier Engeset til Aftenposten.

Tall fra tidligere år viser at mars og april er månedene med flest skredulykker.

De 66 rapporterte skredhendelsene i år har gått på Vestlandet og i Sør-Norge.

Det varsles nå om stor snøskredfare søndag – faregrad 4 – i Ofoten, Salten, Svartisen og Helgeland, samt Svalbard øst. Nordvestlandet får samme varsel for mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer