Antall ulykker doblet

Totalt har 42 mennesker endt sine liv i ulykker med fritidsbåt hittil i år. På samme tid i fjor var 21 personer omkommet i småbåter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er dramatisk at antall dødsulykker med fritidsbåter er fordoblet fra i fjor til i år. Jeg må medgi at jeg blir litt oppgitt, sier kampanjeleder for sikkerhetsaksjonen Trygg Sommer, Øivind Granlund.

Han lover at det snarlig vil bli tatt initiativ for å se på hva som kan gjøres.

- Mer opplysning

Foruten den tragiske båtulykken i Halsa på Nordmøre, der tre mistet livet natt til i går, druknet en mann i 30-årene utenfor Evenes i Nordland natt til lørdag.

Omtrent samtidig ble en 36 år gammel mann fra Hemnes funnet omkommet i et tjern i nærheten av Korgen i Nordland.

- Det trengs mer opplysning og holdningsskapende arbeid, mener Granlund, og får full støtte fra generalsekretær i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv. Røde Kors er blant de som er med i kampanjen. - Vi har drevet Trygg Sommer-kampanjen i tre år. Vi vet nå hvordan dette arbeidet skal drives, og vil legge våre erfaringer fram for justisministeren over ferien, sier Mollekleiv.

- Bruk loven

Kampanjen har fokusert på fart, fyll og manglende bruk av flytevester som hovedårsaker til ulykkene. Kampanjen tror imidlertid at at lovregulering ikke kan få bukt med småbåtulykkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer