Antall ville dyr halvert de siste 40 årene

- En konsekvens av måten vi lever på.

NEDGANG:  Det har vært en dramatisk nedgang i antall ville dyr de siste 40 årene. Afrikanske elefanter har ifølge Wf hatt en nedgang på mer enn 60 prosent mellom 2002 og 2011, i hovedsak på grunn av ulovlig jakt og avskoging, ifølge WWF. Foto: AP Photo/Ben Curtis
NEDGANG: Det har vært en dramatisk nedgang i antall ville dyr de siste 40 årene. Afrikanske elefanter har ifølge Wf hatt en nedgang på mer enn 60 prosent mellom 2002 og 2011, i hovedsak på grunn av ulovlig jakt og avskoging, ifølge WWF. Foto: AP Photo/Ben CurtisVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Antall eksemplarer av en lang rekke viktige dyrearter i verden er halvert de siste 40 årene, ifølge en fersk rapport fra miljøorganisasjonen WWF.

Nedgangen i antall dyrearter er langt større enn tidligere antatt.

- Hvis halvparten av alle dyrene i London Zoo døde i neste uke, så ville det ha vært førstesidestoff i avisene. Men det er dette som skjer i naturen. Skaden er ikke uopprettelig, men det er en konsekvens av måten vi lever på, sier professor Ken Norris, vitenskapsdirektør i Zoological Society of London, ifølge The Guardian.

WWF har undersøkt tilstanden til over 3.000 arter pattedyr, fugler, reptiler, amfibier og fisk over hele kloden. Antallet individer ser ut til å ha falt med 52 prosent siden begynnelsen av 1970-tallet. Verst er det for dyrearter som lever i ferskvann. Her er nedgangen på hele 76 prosent.
 
- Når vi vet at dette skjer på grunn av menneskenes forbruk, så er det åpenbart at vi må handle nå, sier Mike Barratt i WWF.

Ifølge WWF er situasjonen trolig tilsvarende også for andre arter virveldyr. I samme periode som antall virveldyr ser ut til å ha blitt halvert, er antall mennesker på jorda nesten doblet.

Ifølge rapporten trenger vi en og en halv jordklode for å kunne opprettholde dagens forbruk. Men hele fire planeter må til hvis forbruket verden over kommer opp på USAs nivå.