Antall ville dyr halvert de siste 40 årene

- En konsekvens av måten vi lever på.

NEDGANG:  Det har vært en dramatisk nedgang i antall ville dyr de siste 40 årene. Afrikanske elefanter har ifølge Wf hatt en nedgang på mer enn 60 prosent mellom 2002 og 2011, i hovedsak på grunn av ulovlig jakt og avskoging, ifølge WWF. Foto: AP Photo/Ben Curtis
NEDGANG: Det har vært en dramatisk nedgang i antall ville dyr de siste 40 årene. Afrikanske elefanter har ifølge Wf hatt en nedgang på mer enn 60 prosent mellom 2002 og 2011, i hovedsak på grunn av ulovlig jakt og avskoging, ifølge WWF. Foto: AP Photo/Ben Curtis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Antall eksemplarer av en lang rekke viktige dyrearter i verden er halvert de siste 40 årene, ifølge en fersk rapport fra miljøorganisasjonen WWF.

Nedgangen i antall dyrearter er langt større enn tidligere antatt.

- Hvis halvparten av alle dyrene i London Zoo døde i neste uke, så ville det ha vært førstesidestoff i avisene. Men det er dette som skjer i naturen. Skaden er ikke uopprettelig, men det er en konsekvens av måten vi lever på, sier professor Ken Norris, vitenskapsdirektør i Zoological Society of London, ifølge The Guardian.

WWF har undersøkt tilstanden til over 3.000 arter pattedyr, fugler, reptiler, amfibier og fisk over hele kloden. Antallet individer ser ut til å ha falt med 52 prosent siden begynnelsen av 1970-tallet. Verst er det for dyrearter som lever i ferskvann. Her er nedgangen på hele 76 prosent.  - Når vi vet at dette skjer på grunn av menneskenes forbruk, så er det åpenbart at vi må handle nå, sier Mike Barratt i WWF.

Ifølge WWF er situasjonen trolig tilsvarende også for andre arter virveldyr. I samme periode som antall virveldyr ser ut til å ha blitt halvert, er antall mennesker på jorda nesten doblet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer