Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Antallet anmeldte lovbrudd fortsetter å falle

Falt med 5,8 prosent i årets elleve første måneder.

AKSJONERER: Politifolk bevæpnet med automatvåpen under en episode i Oslo tidligere i år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
AKSJONERER: Politifolk bevæpnet med automatvåpen under en episode i Oslo tidligere i år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet anmeldte lovbrudd i Norge falt med 5,8 prosent i løpet av årets elleve første måneder. I Østfinnmark har asylstrømmen ført til at spesielt narkotikakriminalitet er blitt nedprioritert.

Det er særlig i Sogn og Fjordane og Hordaland og i Øst- og Vestfinnmark politidistrikt at antallet anmeldelser har sunket mye, viser tall fra Politidirektoratet. Her ligger nedgangen mellom 11,4 og 13,2 prosent, skriver Politiforum.

I Oslo har antallet anmeldte lovbrudd falt med 8,4 prosent.

Størst er nedgangen i anmeldte vinningsforbrytelser.

I Østfinnmark politidistrikt kan politimester Ellen Katrine Hætta se tilbake på en nedgang på 12,9 prosent. Men denne nedgangen har trolig andre årsaker enn at befolkningen er blitt mer lovlydig.

- Det er vanskelig å si sikkert bakgrunnen for nedgangen nå, men det vi vet er at antallet egenproduserte saker har gått ned som følge av den ekstreme flyktningsituasjonen distriktet har hatt i høst. Det gjelder spesielt narkotikasaker. Slike egenproduserte saker har man måtte nedprioritere, og det har vært en nedgang på den måten. Av det folk anmelder selv, så er nok ikke nedgangen så stor, sier Hætta.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media