Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Antallet etniske nordmenn har gått ned

Hadde det ikke vært for nordmenn med innvandrerbakgrunn, hadde folketallet gått ned de siste årene, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gruppen uten innslag av innvandring, verken hos foreldre eller besteforeldre, har gått ned siden 2004, sier SSB-forsker Minja Dzamarija til Aftenposten.

Hennes studier av befolkningsutviklingen med spesielt øye for innvandrerne ble publisert i en artikkel i statistikkmagasinet Samfunnsspeilet tirsdag.

I artikkelen går det fram at antallet etniske nordmenn har falt med 4.400 personer de siste ni årene. Samtidig har befolkningen vokst fra 4,6 til 5,1 millioner innbyggere, en befolkningsvekst som alene har kommet blant innvandrerbefolkningen.

Ifølge rapporten har 23 prosent av innbyggerne i Norge nå en form for innvandrerbakgrunn. Andelen etniske nordmenn har dermed gått ned fra 85 prosent i 2004 til 77 prosent i 2013.

- Dette betyr at blant etniske nordmenn er det flere som dør eller utvandrer enn det er som blir født eller flytter inn i Norge igjen, sier forskeren.

(NTB)