Antallet omkomne stiger til 77

I løpet av dagen er dødstallet etter flomkatastrofen i Italia kommet opp i 77. Antallet savnede er økt til 208, opplyser redningssenteret til det italienske sivilforsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Redningsmannskapene lette fredag morgen desperat etter overlevende i det flomrammede katastrofeområdet nær Napoli i Italia. 24 nye omkomne er funnet i løpet av natten og dagen, og antallet savnede ble økt med 83.

Håpet om å finne flere overlevende er lite. Sivilfordsvaret advarer mot utbrudd av epidemier, blant annet fordi vannet etter mange brudd på vannledningene trolig er sterkt forurenset.

- De kan ikke en gang bringe de døde til kirkegården, for kirkegården eksistere ikke lenger, sier en kvinne i Sarno, den verst rammede byen.

Vann og leirmasser i opp til 2 meters høyde flommet med voldsom kraft inn i fire landsbyer i Campania-provinsen i Italia onsdag etter et voldsomt regnskyll.

Italiensk presse kaller tragedien i Campania et resultat av rovdrift på jorda, ukontrollert byggevirksomhet, forakt for grunnarbeid og en hemningsløs rasering av skogen.

Mens hjelpemannskapene desperat forsøker å redde menneskeliv, raser krangelen om hvem som har ansvaret. Regjeringen og lokaladministrasjonen beskylder hverandre gjensidig.

(NTB-DPA-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer