Antallet prostituerte har økt etter at sexkjøp ble forbudt

Men ikke samsvar i Trondheim og Oslo.

PÅ JOBB: I Oslo rapporteres det om færre prostituerte. Men i Trondheim er tilstanden helt annerledes. Foto: Espen Røst / Dagbladet
PÅ JOBB: I Oslo rapporteres det om færre prostituerte. Men i Trondheim er tilstanden helt annerledes. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tross loven som forbyr kjøp av seksuelle tjenester, har antall prostituerte i Trondheim økt de siste ukene.

Som før loven Antall prostituerte som annonserer i Trondheim er nå på nivå med toppene politiet registrerte før sexkjøploven ble innført i januar 2009, skriver Adresseavisen.

- Det er åpenbart at markedet er der, og det er bekymringsfullt at sexkjøpforbudet ikke er avskrekkende nok. I tillegg har vi bøtelagt mange for sexkjøp, sier politioverbetjent Bjørn Stokkan ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisen.

For tre uker siden fant politiet 25 sexannonser da de foretok sin regelmessige kartlegging. Det er på nivå med toppene som ble registrert før sexkjøploven ble innført.

Politiet har ingen forklaring på økningen, men utelukker ikke at noen prostituerte kan ha flere annonser ute samtidig.

Mindre i Oslo I Oslo er utviklingen den motsatte. Overbetjent Øyvind Nordgarden i oslopolitiet sier det er blitt betydelig færre prostituerte i innemarkedet etter sexkjøpforbudet. Det er også blitt færre sexannonser.

- I 2008 anslo vi at det var rundt 260 utenlandske prostituerte i innemarkedet. Ved å telle annonser og gjøre kontroller, mener vi at det nå er mellom 40 og 50 kvinner. Vi teller normalt mellom 80 og 90 annonser, men det er typisk at hver kvinne ligger ute med fire-fem annonser. Det er en trend at de prostituerte opererer fra hoteller, sier Nordgarden.

Politiet anslår at gatemarkedet i Oslo er mer enn halvert sammenlignet med 2008.

(NTB)